Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: wisselende trend voor koolrabi

Momenteel is de oogst van koolrabi onder tunnels rond de Sele rivier in volle gang. Door het matige weer heeft de oogst ongeveer twee maanden vertraging opgelopen.

"Dit is het eerste jaar dat we dit gewas op de markt brengen en we hebben het op verzoek van onze klanten aan het assortiment toegevoegd. Net als het klimaat is ook de commerciƫle trend heel wisselend. Op sommige markten is de prijs hoog en ergens anders wordt koolrabi nauwelijks afgezet." Dat zegt Giovanni Orlando (foto beneden) van het gelijknamige bedrijf in Angri en houder van het merk Ortolando.

"Wij hebben contracten afgesloten wat betreft de afzet", legt Giovanni uit. "De teler waar wij onze koolrabi vandaan halen, teelt het gewas op 3 hectare en onder tunnels. De kwaliteit is goed en het wordt voornamelijk gevraagd door buitenlandse klanten uit Engeland, Nederland, Duitsland en Tsjechiƫ."

Orlando is zeer tevreden over het verloop van het seizoen, zeker omdat het pas het eerste jaar is.

Publicatiedatum: