Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rode Chinese kool wint in een snel tempo aan populariteit in de regio Stuttgart"

In de gastronomie ziet men continu nieuwe trendproducten, vooral wat betreft groenten en fruit. Er geldt echter ook: iemand moet deze trends eerst eens erkennen en proberen ze op de markt te plaatsen. Deniz Sever - sinds circa zes jaar eigenaar van het bedrijf Miss Peppas - is een zogenaamde 'early adopter'. Voor haar gastronomieklanten in de regio Stuttgart is zij altijd op zoek naar nieuwe en verrassende producten. En niet zonder succes.


Italiaanse aardbeien van het merk Lucana

Momenteel bevindt ook de geëngageerde handelaarster uit Stuttgart zich in een overgangsfase. Duitse producten van de nieuwe oogst, evenals Zuid-Europees fruit, worden momenteel volop geleverd. Ze noemt de aardbeien als voorbeeld: Italiaanse en Spaanse aardbeien uit de volle grond evenals Nederlandse aardbeien uit de kassen zijn tegelijkertijd op de markt verkrijgbaar. "Wat betreft kwaliteit zie ik geen grote verschillen tussen de afzonderlijke herkomstlanden, hoewel de kasaardbeien puur optisch gezien natuurlijk wat mooier zijn. De prijzen dalen van week tot week en ik denk ook dat we binnenkort een prijsstilstand zullen bereiken, c.q. dat de prijzen niet meer verder kunnen zakken. De prijzen van de Nederlandse en Belgische aardbeien zijn ongeveer dubbel zo hoog als die van de Zuid-Europese aardbeien."


De bedrijfsnaam bevat een directe link naar de levensmiddelenhandel, maar ook naar de vrouwelijke bedrijfsleiding. "Het moest duidelijk zijn dat ik met levensmiddelen werk en dat er een vrouw achter het bedrijf staat."

Rode Chinese kool: de hardloper bij de gastronomie in Stuttgart
Miss Peppas levert sinds 2013 uitsluitend aan de hogere gastronomie in de regio Stuttgart. Het bonte productpalet wordt grotendeels via de nabijgelegen Großmarkt afgenomen. "Naar verhouding merken we eerder een hoge vraag naar lokale specialiteiten. Wat hier momenteel heel goed loopt zijn salades van wilde kruiden en tuinkerssoorten. Bovendien is ook rode Chinese kool bijzonder populair: dit milde alternatief voor de bittere radicchio wordt goed ontvangen en ik denk ook dat we deze groente binnenkort ook kunnen leveren aan snijbedrijven. Ik neem dit product sinds circa drie jaar direct af van lokale telers in de groentenhal van de Großmarkt Stuttgart. Afgelopen jaar konden we het seizoen door laten lopen tot in december.


Links: rode Chinese kool is een hardloper in de regio Stuttgart
Rechts: bloemkool laat zich eveneens vlot verkopen aan de gastronomie.

Daarnaast ziet de handelaarster momenteel een sterke vraag naar oude, in de vergetelheid geraakte groentensoorten. "Met deze trend kan ik persoonlijk heel goed leven. Het maakt niet uit wat ik ontdek, ik breng het in omloop. Mijn bedrijf is weliswaar klein, maar daardoor kan ik eenvoudig contact hebben met mijn klanten. Dat wil zeggen ik post iets op sociale media en mijn klanten posten wat zij er van maken.“ Deniz ziet zichzelf in die zin wel als early adopter in de groentensector: ze noemt de rode Chinese kool opnieuw als voorbeeld: "Er zijn inmiddels drie groothandelaren op de Großmarkt die dit product in de groentenhal inkopen en in het eigen assortiment aanbieden.“  


Deniz Sever (r) levert sinds enkele jaren versproducten aan de gastronomie

Sociaal engagement
Door de directe nabijheid van de Großmarkt Stuttgart is Deniz in staat om zich iedere nacht persoonlijk op het handelsterrein te melden en de producten zelf in te kopen. Indien er iets ontbreekt, gaat ze ook overdag nog naar de Großmarkt om ook de latere bestellingen nog te kunnen vervullen. "Ik heb geen opslagruimte en probeer zo min mogelijk te verspillen. Daarom werken we ook zeer nauw samen met meerdere sociale projecten in Stuttgart. Via deze projecten krijgen mensen die het nodig hebben levensmiddelen. Ook dat vind ik belangrijk", zegt Deniz afsluitend.

Voor meer informatie:
Miss Peppas GmbH
Inh. Deniz Sever
Leonhardstraße 5
70182 Stuttgart
Tel.: 0711/5047 3876
Fax: 0711/5047 3875
Mobiel: 01522/86 21 303
E-mail: sever@misspeppas.de 
www.misspeppas.de 

Publicatiedatum: