Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig aanbod belichte vleestomaten resulteert in onrealistische prijzen

Tholen – Het Belgische tomatenseizoen heeft een goede winterperiode achter de rug. “De vraag naar Belgische tomaten is goed geweest, maar we merken dat het aanbod Spaans en Marokkaans product ook invloed heeft op de markt. De prijzen voor Belgische tomaten zijn momenteel aan de hoge kant als gevolg van de Nederlandse markt. Voor trostomaten lopen de prijzen op dit moment erg uiteen. In België lag dinsdag de prijs rond de €7,15 voor een doos en in Nederland kregen we trossen aangeboden voor €6,40. Specialties zijn een lange tijd duur geweest, maar desondanks was de vraag de gehele periode goed”, vertelt een Belgische handelaar.

“De arealen Belgische tomaten zijn goed op elkaar afgestemd en het aanbod was voldoende voor de markt. Enkel vleestomaten onder belichte teelt waren schaars de afgelopen periode en hierdoor kwam het aanbod op de klok onder druk te staan. Als gevolg hiervan werden de verkopers afgerekend op een te dure en onrealistische prijs”, aldus de handelaar. “We merken wel dat onze klanten na het Belgisch product de voorkeur geven aan Spaanse tomaten in plaats van de Marokkaanse.” Voor het komende seizoen verwacht de handelaar dat de grote producties eerder zullen starten vanwege het warme weer.