Italië leidend in internationale biologische sector

Het jaar 2017 was wederom een recordjaar voor de biologische sector, die een groei doormaakte qua omzet, bedrijven en ook de gecultiveerde gebieden namen toe. Dat blijkt uit de gegevens die door het Zwitserse institut FIBL en de International Federation of Organic Agriculture Movements bekend zijn gemaakt ter gelegenheid van de Biofach Beurs in Neurenberg.

Klik hier voor een vergroting

Het rapport 'The world of organic agriculture' laat zien dat er in 2017 een totale omzet van meer dan 92 miljard euro werd behaald, 2,9 miljoen telers waren en 69,8 miljoen hectare voor biologische landbouw. Ook de biologisch cosmetica sector heeft goede zaken gedaan met een wereldwijde omzet van 15 miljard euro.

Klik hier voor een vergroting

"Biologische producten zijn een mondiaal fenomeen. Het maakt een groei door in zowel Europa als in de Verenigde staten en ook in kleinere landen neemt het aandeel biologisch steeds verder toe", zegt Fabrizio Piva, CEO van inspectie- en certificatieorgaan CCPB.

Italië heeft een leidende rol als het gaat om productie, consumptie en gecultiveerde gebieden. Het is het land met het grootste aantal verwerkingsfaciliteiten in Europa en het is na de Verenigde Staten de grootste exporteur van biologische producten (waarde: 2 miljard euro). "Dit zijn twee aspecten die met elkaar verbonden zijn en dit laat zien hoe de Italiaanse productiecapaciteit aan de top van het biologische segment staat", zegt Piva.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven