Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeteelt Californië komt op gang

Aspergetelers in Californië geven aan dat de oogst toeneemt. Zodoende komt er steeds meer aanbod op de markt. Door het koelere begin van het seizoen in de winter komt de seizoenspiek volgens de telers iets later dan in voorgaande jaren.

"We begonnen dit jaar vrij traag met een lage opbrengst in januari. De volumes neme nu echter toe," zegt Donald Alford van Altar Produce. "Vorig seizoen zagen we het tegenovergestelde. Het was toen warm in december en januari, waardoor het seizoen eerder op gang kwam dan normaal. Dit jaar krijgen we weer het soort seizoen dat we drie jaar geleden voor het laatst hadden meegemaakt."

De kwaliteit ziet er volgens Alford goed uit. De neerslag in Californië van de laatste tijd heeft geen negatieve gevolgen voor de oogst gehad. 

De paasdagen
Nu de seizoenspiek voor asperges wat later in het seizoen valt, hopen telers dat het aanbod door kan blijven lopen tot en met de paasdagen, die dit jaar ook wat later vallen. Het zal zoals gewoonlijk afhangen van de weersomstandigheden, die er tot nu toe veelbelovend uit zien.

"We zijn een goede twee weken later dan voorgaande jaren. We hopen dat het late begin ons tot aan Pasen zal helpen," zegt Alford. "Als het weer net zo mild en stabiel blijft zoals het tot nu toe is geweest, hebben we alle vertrouwen erin dat we tot die tijd een aanbod hebben lopen. We weten dat echter pas zeker in het begin van maart. Als het weer heet wordt, lijden de planten hieronder en loopt het seizoen net als in het vorige jaar af in maart."

Nu er meer aanbod op de markt komt, zwakken de prijzen voor asperges af. De telers zijn echter tevreden. Deze trend is normaal voor de teeltgebieden in Californië. Bovendien dalen de prijzen nu later dan in de afgelopen seizoenen. "De markt laat een neerwaartse trend zien, wat normaal voor dit deel van het seizoen is. Er komt nu immers meer volume op de markt. De prijs voor 5 kg asperges zit rond de $16,75 (€14,78), terwijl die van 12,5 kg asperges rond de $40 (€35,41) zit. Normaal zouden de prijzen rond de derde week van januari pas omlaag gaan, maar dit seizoen zien we het pas in de eerste week van februari gebeuren."

Voor meer informatie:
Donald Alford
Altar Produce, LLC
Ph: +1 (760) 357-6762
alford@altarproduce.com
www.altarproduce.com

Publicatiedatum: