Knox en Longvita, Rijk Zwaan:

"Nieuwe slarassen en courgettes zorgen voor minder verspilling"

‘Innovating for sustainability’ is het thema van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan op de Fruit Logistica 2019. Bij deze ambitie past volgens de veredelaar de introductie van een groot aantal nieuwe Knox-slarassen. Daarmee kunnen snijderijen, foodservicebedrijven en retailers hun klanten jaarrond salades aanbieden die langer houdbaar zijn. Ook kwaliteitscourgettes van het label Longvita verlengen het schapleven en zorgen voor minder verspilling.

Verhogen van de houdbaarheid biedt vele voordelen in de keten: voor telers en retailers betekent het meer flexibiliteit en minder afval en consumenten kunnen langer genieten van hun groente. Daarom is dit een belangrijk doel in de veredelingsprogramma’s van Rijk Zwaan.

"Knox is een prachtig voorbeeld van dit streven naar duurzamere productie en consumptie. Deze eigenschap zorgt dat de sla minder verkleurt op het snijvlak, hetgeen de houdbaarheid van gesneden sla met minstens twee dagen verlengt. Niet voor niets won Rijk Zwaan in 2017 hiervoor de Fruit Logistica Innovation Award. Het veredelingsbedrijf heeft sinds die tijd niet stilgezeten", vertelt Bauke van Lenteren, specialist Convenience.

“Het aantal rassen met de Knox-eigenschap is exponentieel gegroeid. We hebben nu 14 commerciële en 26 bijna-commerciële rassen in ons assortiment. Daarmee bieden wij de convenience markt jaarrond een totaalpakket aan Knox™-slarassen. Op de Fruit Logistica zijn deze noviteiten te zien.”

Bindsla, ijsbergsla en nieuwe mixen
Zo is er een ruim aanbod van Knox-bindsla, ook wel Cos of Romaine sla genoemd. Het is een onmisbaar ingrediënt van de Caesarsalad. “Wereldwijd is dit de bekendste salade. In onder meer Amerika, Groot-Brittannië, Australië en Japan is deze populair. Bindsla met Knox houdt de salade langer vers en zorgt voor minder verspilling.”

Ook van ijsbergsla zijn verschillende nieuwe rassen verkrijgbaar. “Onze ketenpartners zijn daar erg blij mee. IJsbergsla is de meest geteelde sla ter wereld, die ook veel in de out-of-home-markt wordt toegepast. Knox zorgt niet alleen voor een langere houdbaarheid, maar maakt bovendien mechanisch oogsten mogelijk. Het productieproces wordt zo flexibeler en efficiënter.”

Naast bindsla en ijsbergsla zijn andere slatypen in verschillende kleuren, vormen, textuur en smaak beschikbaar. Klanten kunnen nu allerlei slamixen met 100% Knox samenstellen, vertelt Van Lenteren. “Na opening blijft het zakje gesneden sla aantrekkelijk. Daardoor kan de consument er langer van genieten.”

Longvita courgettes
Dat geldt eveneens voor Longvita, het Rijk Zwaan-label voor kwaliteitscourgettes. Mathilde Tournebize, specialist Marketing: “We zijn heel blij dat wij onze veelbelovende Longvita-rassen kunnen presenteren, waaronder Calagreen RZ F1. Onderzoek wees uit dat consumenten afzien van de aankoop van courgettes als de kwaliteit onvoldoende is. Met Longvita introduceren wij een nieuwe standaard voor houdbaarheid. De rassen van dit label behouden na de oogst langer hun versheid en glans. Dat kan enerzijds verspilling van producten van suboptimale kwaliteit voorkomen en anderzijds de verkoop van deze lekkere groente stimuleren.” 

Geïnteresseerd in de innovaties en duurzame doelen van Rijk Zwaan? Kom dan naar hal 1.2, stand D-04. Ook dit jaar is het mogelijk op afspraak het Retail Center in hartje Berlijn bezoeken, waar Rijk Zwaan naar eigen zeggen nog meer innovaties presenteert.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven