Oron Ziv, Mehadrin:

"Minder goede markt Israëlisch grapefruit na prima start"

Na een goede start van het grapefruitseizoen door lage voorraden en weinig concurrentie, is inmiddels de verkoop van Israëlisch grapefruit wat geluwd. Dat vertelt Oron Ziv van Mehadrin, één van de grootste Israëlische exporteurs van citrus. "De eerste weken van het seizoen waren erg goed, maar de afzet stagneerde toen het goedkopere Spaanse en Turkse grapefruit op de markt kwam.""De start van het seizoen was veel beter dan voorgaande jaren, ook dankzij het gat tussen het Zuid-Afrikaanse grapefruitseizoen en het grapefruit uit Florida, Spanje en Turkije. Helaas is later de markt op zijn gat gegaan", zegt Ziv. Normaal zijn november en december niet de beste maanden voor ons grapefruitseizoen, maar we hadden niet verwacht dat de verkoop zo abrupt zou afnemen. De Spanjaarden hebben naast goedkoper grapefruit ook nog eens lagere verscheepkosten."Ook de prijzen van Israëlische avocado's vertoonden de afgelopen twee weken een dalende trend, maar volgens Ziv is de situatie inmiddels alweer beter. "Israel heeft veel minder verscheept de afgelopen twee weken en dat zorgt voor een evenwichtigere markt.

"We hebben een groter volume dit jaar, maar proberen de aanvoer te beperken, om sterker aan volgend jaar te beginnen. Zowel bij grapefruit als avocado's zal de markt beter in evenwicht komen als er minder product op de markt is. Natuurlijk had ik liever een betere marktsituatie gehad, maar ik heb alle vertrouwen in het vervolg van het seizoen. De situatie is nu al een stuk beter dan vorig jaar als gevolg van de goede start."

Voor meer informatie:
Oron Ziv
Mehadrin
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
sales@mtex.nl
www.mehadrin.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.