Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse grapefruitteelt verschuift naar warmere regio's

Met het winterseizoen in aantocht verplaatst de Amerikaanse grapefruitteelt zich naar warmere regio's. De oogst zal naar verwachting gemiddeld zijn maar de kwaliteit van het fruit is hoog. Het seizoen zal een aantal maanden lang geconcentreerd zijn rondom de woestijnregio's, terwijl ook in Texas het seizoen is begonnen. 

"Het grapefruitseizoen is in oktober verschoven naar district 3, waarmee de woestijngebieden rondom Coachella en de grensstreek worden bedoeld," legt Wes Yamamoto van Sunrise Frams Citrus in Californië uit. "We telen roze grapefruit die lijkt op Marsh of Ruby en ook een rood ras. Vorige week is grapefruitseizoen in Texas begonnen waar het seizoen nog tot maart zal duren. Het Californische woestijnseizoen duurt afhankelijk van de teler van december tot mei. Het enige probleem is vorst die in de maanden december en januari wel voorkomt. Nieuwe bomen produceren sneller fruit met goede maten dus als de markt goed is dan zullen telers dit fruit eerder op de markt brengen. We beschikken echter over de capaciteit om de winter door te komen zodat we vanaf het nieuwe jaar tot aan het voorjaar fruit voorradig hebben."Sterke markt, aanvoer groeit
De kloof tussen de seizoenen heeft gevolgen voor de huidige aanvoer gehad en dit is terug te zien in de hoge marktprijzen. Nu de volumes uit de woestijngebieden groeien en er meer fruit op de markt komt, zal deze situatie veranderen. 

"Het is een normaal jaar. We hebben geen recordoogst maar ook zeker geen kleine oogst," vertelt Yamamoto. "De kwaliteit en maten zijn goed en ook de markt is uitstekend omdat de aanvoer uit de woestijngebieden pas net op gang komt. Het is de verwachting dat er de komende weken veel fruit op de markt zal komen waardoor de prijzen zullen dalen."

Voor meer informatie:
Wes Yamamoto
Sunrise Farms Citrus
Tel: +1 760-598-3276
Publicatiedatum: