De autonome regio Lizu in Baisha ligt in het centraal westelijke deel van Hainan. Het klimaat in dit gebied is het hele jaar door aangenaam en geschikt voor de teelt van hoogwaardige tuinbouwgewassen. De laatste twee jaar is men in Baisha gestart met de teelt van bloedsinaasappelen. Deze sinaasappelen smaken niet alleen beter maar hebben ook een hogere voedingswaarde. Dit jaar kwamen de eerste bloedsinaasappelen uit Baisha op 16 november op de markt en zij zullen nog tot het einde van december verkrijgbaar zijn. 

Bloedsinaasappelplantage in Baisha 


Bloedsinaasappelen uit Baisha 

De bloedsinaasappelen hebben een intense kleur, rood vruchtvlees en een zoete smaak. Bovendien zijn ze rijk aan voedingsstoffen zoals caroteen. De Baisha bloedsinaasappel werd voorheen in Linjiang in Guangzhou geteeld. Na wat verbeteringen produceert het ras nu nog zoetere vruchten en zodoende staat het fruit bekend als "de zoetste sinaasappelen uit Hainan'.


Bloedsinaasappelen uit Baisha 


Premiumverpakking voor Baisha bloedsinaasappelen

Ter promotie van het citrus werd op 16 november het eerste Baisha bloedsinaasappelen e-commerce festival gehouden. Het evenement werd georganiseerd door de regering van de autonome regio Lizu in Baisha in samenwerking met het Baisha Science, Technology and Industry Bureau, de propaganda-afdeling van het Baisha CPC districtscomit√©, het lokale ministerie van Landbouw, de regering van Qifang en de Longjiang plantage. 

Tijdens het festival werd het bloedsinaasappelenseizoen officieel ingeluid. Online handelaren uit heel China waren getuige van dit unieke evenement.

Voor meer informatie:
Chang Zhongjie
Hainan Natural Fruit Agriculture Development Co., Ltd.
Phone: +86 181 0096 3536