"In 2014 kregen Egyptische sinaasappelen toegang tot de Chinese markt. De exportvolumes bedroegen in 2014, 2015 en 2016 respectievelijk 6.900, 22.000 en 33.000 ton en laten dus een stijgende trend zien. Tot oktober 2017 importeerde China ruim 100.000 ton sinaasappelen uit Egypte, laat een woordvoerder van Zhengzhou Chen's Fruit and Vegetable Trade Company weten. 


Het team van Zhengzhou Chen's Sun Fruit and Vegetable Trade Company op bezoek in een verwerkingsfaciliteit in Egypte. 


Egyptische sinaasappelen van premium kwaliteit

"De belangrijkste reden die ertoe geleid heeft dat er de laatste jaren steeds grotere volumes Egyptische sinaasappelen geïmporteerd worden, is de verbeterde kwaliteit van de verpakkingen. Het lokale pakstation in Egypte heeft er hard aan gewerkt om de productkwaliteit te verhogen aan de hand van de feedback die het van de markt ontving. Hierdoor beantwoorden de producten nu beter aan de eisen van de Chinese markt."


Het team van Zhengzhou Chen's Sun Fruit and Vegetable Trade Company in het pakstation


Egyptische sinaasappelen

"We importeren twee rassen uit Egypte, Navel en Valencia. Het Navelseizoen loopt jaarlijks van januari tot mei en dat van Valencia van december tot eind januari. Vorig jaar hebben we 160 containers uit Egypte geïmporteerd, waarvan het merendeel Valencia. Hoewel de smaak van dit ras minder is dan die van Navelsinaasappelen is het product langer houdbaar. Dit jaar zijn we van plan om minstens 300 containers premium Egyptische sinaasappelen te importeren."

Grote maten Egyptische sinaasappelen

"Vanwege het weer zullen de Egyptische sinaasappelen eerder geëxporteerd worden, vanaf half november. De eerste hoge exportnotering is al bekend. Ondanks het feit dat China dit jaar zelf een record sinaasappeloogst had, is de export aanzienlijk gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. De prijzen zijn ook gestegen dankzij de sterke vraag. Bij aanvang van het seizoen verkeren Egyptische sinaasappelen vanwege hun hogere prijs in een ongunstige positie op de markt en ook de volumes zijn kleiner. Later zal hier verandering in komen maar over het algemeen zal de totale afzet naar verwachting ongeveer gelijk zijn aan die van vorig jaar."


Het team van Zhengzhou Chen's Sun Fruit and Vegetable Trade Company bezoekt een sinaasappelplantage in Egypte

"Om er zeker van te zijn dat iedere partij Egyptische sinaasappelen aan onze eisen voldoet, hebben we meer dan tien zakenpartners in Egypte en deze leveranciers hebben hun eigen plantages en verwerkingsfaciliteiten. Tijdens het seizoen bezoekt ons personeel lokale pakstations en voert het bedrijfsinspecties uit. 
Ms. Na Chen, General Sales Manager
Company name:Zhengzhou Chen's Sun Fruit and Vegetable Trade Company
Company website:http://www.chenssun.com/
Telephone number:+86 155 1569 7777

Scanning two dimensional code to find Freshplaza on WeChat