Voldoen aan de eisen van de grote Europese retailers

Palletlabel en EDI bij Total Produce

Total Produce is een specialist in overzees fruit en maakt gebruik van de SaaS oplossing Palletlabel + EDI van Type2Solutions. Hiermee optimaliseert Total Produce de logistieke keten en voldoet aan de eisen die grote Europese retailers stellen.

“Wij moeten voldoen aan de GS1 standaard in combinatie met het SSCC label en EDI. We praten dan over de berichten DESADV, INVOIC en ORDERS. Al snel werd echter duidelijk dat er wel gesproken wordt over de GS1 standaard, maar dat iedere retailer daar zijn eigen invulling aan geeft. Ze hebben allemaal hun eigen wensen en eventuele aanvullende eisen. Het gaat dan om zowel klant- als land specifieke wensen", vertelt John Triel, IT Manager bij Total Produce 

“Ik ben IT-eindverantwoordelijke en heb eerst gekeken of we het in ons ERP-systeem konden oplossen. Dit kan, maar is complex, iedere retailer heeft zo zijn eigen wensen. Ik was niet op zoek naar maatwerk binnen het ERP-systeem. Zo ben ik verder gaan kijken en uitgekomen bij Palletlabel van Type2Solutions", vervolgt John.

Op de vraag waarom Total Produce Palletlabel en EDI van Type2Solutions gebruikt, antwoordt de IT Manager:“Palletlabel is een SaaS oplossing en staat los van ons ERP-systeem. Dit geeft ons veel flexibiliteit. Daarnaast is Type2Solutions gespecialiseerd in labeling en GS1. Palletlabel kan klant specifieke labels aanleveren en eenvoudig inspelen op aanvullende wensen van de retailers. Een ERP-systeem gaat vaak uit van een eenzijdige interpretatie. Onze voorraad ligt op verschillende locaties opgeslagen bij derde partijen, uiteindelijk leveren wij de door Palletlabel gegeneerde labels elektronisch aan. Vertrouwde locaties kunnen wij ook toegang geven tot de Palletlabel portal om zelfstandig labels te maken. Omdat het een cloudoplossing is en los staat van het ERP-systeem is dit eenvoudig te regelen. Wij beheren de artikelen en de GTINs, zij kunnen alleen labels genereren. Zo houden we alles in eigen hand en kunnen wij altijd de pallets, ongeacht van waar de goederen staan, voorzien van de juiste labels.”

John vindt de samenwerking uitstekend verlopen.  Het Palletlabel Team van Type2Solutions heeft duidelijk kennis van zaken en veel ervaring, ook met de verschillende retailers. Ze begeleiden je door het hele implementatie proces en geven je ook aandachtspunten mee die van belang zijn voor andere plekken in de organisatie. Logistiek kan tegenwoordig niet meer losgekoppeld worden van de IT. Het is de spil tussen de klant, de interne backoffice en de verkoopafdeling.”

Als tip geeft de IT-manager het volgende mee. "Bij dit soort trajecten wordt vaak gedacht: het is een IT-feestje, maar dat is het niet, het gaat door al je processen heen. Omdat er veel verschillende interne en externe partijen betrokken zijn is communicatie van doorslaggevend belang. Zorg er ook voor dat de artikel stamdata op orde is en gebruik geschikte hard- en software voor het aanmaken en beheren van GS1 codes en het scannen. Kortom: begin op tijd en betrek de juiste stakeholders, GS1 expertise en technologie bij het project.”

Voor meer informatie:
Palletlabel
Tinstraat 47
2984 AN Ridderkerk
Tel: 0180-545151
info@palletlabel.nl
www.palletlabel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven