China was één van de eerste landen waar eetbare paddenstoelen werden geteeld en het land heeft nog steeds een bloeiende paddenstoelensector. De meest voorkomende paddenstoelen in de Chinese keuken zijn champignons, shiitake, de tropische beurszwam en judasoor. Deze soorten hebben specifieke kenmerken. Zo verschillen onder meer de groeiperiode en -omgeving.
Bedrijf waar eetbare paddenstoelen worden geteeld
Paddenstoelen
"We hebben een areaal van 11,4 hectare waarop we eetbare paddenstoelen telen in Xinji City, in Hebei, en een laboratorium en proefpercelen op 6,7 hectare in een bos. Onze belangrijkste producten zijn de gesteelde lakzwam, judasoor, shiitake en oesterzwammen," vertelt een woordvoerder van Xinji City Wanlong Edible Mushrooms.
Bedrijf waar eetbare paddenstoelen worden geteeld
Faciliteit waar eetbare paddenstoelen worden verwerkt
"Momenteel worden onze paddenstoelen op groothandelsmarkten afgezet en bij retailers in grote en middelgrote Chinese steden verkocht onder de merken 'Mingmo' en 'Feilin'. De prijzen zijn de laatste jaren behoorlijk stabiel."
Centrum waar eetbare paddenstoelen worden geteeld
"Het stabiele prijsniveau is in de eerste plaats te danken aan de ontwikkeling en het harde werk van de sector. De paddenstoelensector in China is volwassen en de gestandaardiseerde procedures garanderen een soepele handel. Ten tweede hebben we een geïntegreerd teeltbedrijf waardoor we de productkwaliteit van het begin tot het eind kunnen waarborgen."
Voor meer informatie:
Xinji City Wanlong Edible Mushrooms Co., Ltd.
Liu Shizhao - Chairman of the board
Telephone number: +86 138 3312 4999
Zhang Hui - General manager
Telephone number: +86 139 3185 0699
www.xinjiwanlong.com
E-mail address: 157405666@qq.com