Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: software voor eigen webwinkels

Online kanalen worden in China steeds belangrijker gezien de online consumptie in het land steeds meer toeneemt. De Chinese online sector ontwikkelt zich in razendsnel tempo, waardoor een interessante ontwikkeling is te zien over de afgelopen jaren. Youzan is een IT-bedrijf, dat andere bedrijven voorziet van software om hun eigen online winkel te beheren zonder dat ze deze zelf hoeven te programmeren.

Volgens Guan Yu speelt WeChat een belangrijke rol bij Chinese online winkels. "We zien nu een bepaalde trend, waarin winkeleigenaren niet maar een online winkel op een enkel platform gebruiken. In plaats daarvan gebruiken ze verschillende winkels, zodat ze hun bereik uit kunnen breiden. Eerder konden winkeleigenaren alleen maar vertrouwen op grote online platformen, zoals Alibaba of Jingdong. Hierdoor konden ze niet een eigen klantenbasis opbouwen. Met bijvoorbeeld een online winkel op WeChat kan dat echter wel. Het is vandaag de dag vrij normaal om te zien dat iemand een winkel op Alibaba heeft en tegelijkertijd ook een eigen WeChat-shop beheert.”

“Met Youzan leveren we de basis-software die voor een online winkel nodig is. Onze klanten kunnen hun online winkel vervolgens naar eigen inzicht inrichten. Ze kunnen eigen afbeeldingen toevoegen en prijzen invoeren en zo hun eigen winkel aanpassen. Ook zijn er een groot aantal functies die aan de webwinkel kunnen worden toegevoegd of die kunnen worden aangepast. Dit zijn bijvoorbeeld speciale aanbiedingen voor leden, seizoenskortingen of kortingsacties als een bepaald bedrag bij aanschaf is bereikt. De klant hoeft alleen maar de prijs en het tijdsbestek voor de kortingsactie in te voeren, waarna deze op de online winkel is te zien."De software van Youzan is beschikbaar voor zowel klein en middelgrote bedrijven als voor grote internationale bedrijven. De software wordt gebruikt in 36 verschillende sectoren, waaronder met name de AGF-sector een belangrijke rol speelt. "De software die wij leveren is meer bedoeld voor B2B (business to business), terwijl het platform van Alibaba vooral is bedoeld als kanaal voor bedrijven naar consumenten toe,” aldus Guan Yu.

Volgens haar overwegen steeds meer fysieke winkels het openen van een eigen online winkel. “Je zou kunnen zeggen dat online retail een beter middel is om de klant aan je product te binden dan een offline winkel. Bij fysieke winkels koopt een consument het product, waarna de gehele transactie is afgerond. Zodra de consument de winkel verlaat, is hij of zij de transactie alweer vergeten. Als je echter een product via een winkel op WeChat afzet, blijft de consument met jou verbonden, ook nadat de aanschaf is afgerond."

Guan Yu (CMO)
Youzan
www.ChinaYouzan.com 
Gloria@youzan.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven