Marktinformatie Flandria

"Veldsla zonder twijfel de populairste slasoort richting feestdagen"

Met de feestdagen in zicht wordt veldsla zonder twijfel de populairste slasoort. Een groeiend aanbod wordt in vergelijking met voorgaande jaren aan correcte prijzen verkocht. 

De aantallen in prei groeien gestaag verder. Ondanks de warme zomer is er voldoende aanbod op de klok. Omdat het nog niet echt koud is geweest, blijft de vraag beperkt. Toch zijn prijzen hoog voor deze periode van het jaar. Arealen van tomaten dalen verder deze en volgende week. De herfstteelt van tros is op niveau. De vruchtgrootte bij Princess valt nog altijd in de sortering groot. Prijzen van knolselder reageren elke dag op het volume dat beschikbaar is, heel wisselvallig, geen duidelijke lijn of trend. Goedkoper dan vorige week.

Pastinaak, ook wel de witte wortel genoemd, is een typische wintergroente. Grote volumes worden verkocht aan gunstige prijzen voor de consument. Spruiten duurder dan vorige week, door de lange en droge zomer weinig aanbod. Een overzichtelijk aanbod van rapen, prijzen zakken lichtjes in vergelijking met vorige week.  

Bron: LAVA nieuwsbrief
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven