Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanbiedingsacties bij clementines passen niet bij de aanbodsituatie

Duitsland - Talrijke clementine-acties in de levensmiddelenhandel met winkelverkoopprijzen van minder dan één euro per kilo, zoals in week 46 het geval was, passen niet bij de huidige aanbodsituatie. Dat meldt het Duitse 'Agrarmarkt Informations-Gesellschaft' (AMI).

Nog altijd is de productbeschikbaarheid in Spanje sterk verminderd door de weersomstandigheden. In de typische teeltgebieden van het hoofdras Clemenules, in de regio's Valencia en Castellón, is de oogst duidelijk vertraagd. Hierdoor wordt er voor de vraag vanuit de retail alleen een soortenmix uit andere gebieden zoals Murcia aangeboden. Maar niet alleen de moeilijke leveringscontinuïteit leidt tot spanningen, ook de verminderde kwaliteit die eveneens door het weer wordt veroorzaakt zorgt voor moeilijkheden.

Ook bij de Duitse groothandels laat het krappe aanbod haar sporen na. De gemiddelde leverprijzen van Spaanse clementines liggen halverwege november zonder uitzondering hoger dan vorig jaar. Ook de gemiddelde prijs van de afgelopen vijf jaar werd in de afgelopen weken meestal overtroffen.
 
 
Publicatiedatum: