Van rechts naar links: Stefano and Alberto Calevi en landbouwingenieur Dino Amici.
Op 200 hectare teelt men 5 mln kilo bloemkool. Door afwisseling tussen het gebied van Viterbo en Pian del Fucino (Abruzzo – Italië) gedurende de zomer periode (25 juli – 5 september) kan het bedrijf het gehele jaar bloemkool telen. Door de juiste klimaatomstandigheden is het net als Franse Bretagne ook 12 maanden per jaar actief op de bloemkoolmarkt.
Bloemkool
80% van de totale productie is witte bloemkool, 20% is Romenesco (groene) bloemkool. In Italië heeft het bedrijf een marktaandeel van 90%. Rond 15 december begint men met de export naar Noord Europa omdat daar de productie van bloemkool stil ligt. Groene bloemkool neemt toe in populariteit zowel in het Noorden van Italië als in landen als Duitsland en Zwitserland. Het laatste land wil alleen kleine kooltjes van 500 gram.
Romanesco bloemkool (groene bloemkool)