Kees Versteeg, Qualipac:

"Het ziet er naar uit dat Tasmanië en Zuid Australië hun voordeel kunnen doen met Europees uientekort"

Tholen - Het uienoogstseizoen in het Australische Queensland is in volle gang. "Wij zijn drie maanden in productie van oktober tot en met december", vertelt Kees Versteeg. De Nederlander is al bijna 20 jaar actief in de Australische AGF-sector. Hij verzorgt de marketing en sales voor Qualipac, een Australisch bedrijf dat uien en groenten teelt, verpakt en levert in heel Australië en aan de buitenlandse markten.

Russell Qualischefski en Kees Versteeg

"In januari en februari komt de Australische productie voornamelijk vanuit Griffith (New South Wales, januari/februari) direct gevolgd door Tasmanië en Zuid-Australië (februari- juni). Het ziet er naar uit dat Tasmanië en Zuid Australië er dit jaar voordeel uit kunnen halen om te exporteren naar Europa en dat kan goede gevolgen hebben voor onze eigen markt waarin meer uien geproduceerd worden dan we aan kunnen wat doorgaans leidt tot lagere prijzen op de lokale markt", vertelt Kees.

Onze eigen productie is erg goed dit seizoen met een volume van zo'n 500 ton per week, die we verpakken en hoofdzakelijk aan de binnenlandse markt leveren. Met de introductie van een paar nieuwe uienrassen is de kwaliteit hier erg vooruit gegaan", vertelt Kees. "Als er interesse is in Europa voor onze verse gele, witte of rode kortedaguien, maar ook andere Australische groenten en fruit, dan horen we graag of er mogelijkheden zijn om te leveren!"Voor meer informatie:
Kees Versteeg
Qualipac
M: +61 (0)488 494 911 
kees@qualipac.com.au  
www.qualipac.com.au


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven