Nieuwe kwaliteitsmeter voor avocado's begin december op de markt

Binnenkort verschijnt er een nieuwe kwaliteitsmeter voor avocado's op de markt. QA Supplies heeft onlangs bekendgemaakt dat de F-751 van Felix Instruments vanaf vijf december van dit jaar verkrijgbaar zal zijn, hoewel bedrijven het toestel nu al kunnen bestellen. 

De F-751, die is gebaseerd op de F-750 Produce Quality Meter, is uitsluitend bestemd voor avocado's en maakt gebruik van drogestof metingen om de rijpheid van het fruit te bepalen. QA Supplies vertelt dat de meter gebruiksvriendelijk is en na het uitpakken direct klaar is voor gebruik. Zodra het drogestofgehalte is gemeten, worden de gegevens via Wi-Fi naar een computer verzonden voor verdere analyse. 

Specifiek ontworpen voor avocado's
Volgens Katlynn Ketchum lijkt de F-751 qua toepassingsmogelijkheden en functies sterk op de F-750. Het bedrijf wilde echter een productspecifiek apparaat tegen een lagere prijs aan kunnen bieden. "De calibratie en firmware werden speciaal ontwikkeld voor drogestof metingen en de voorgeprogrammeerde modellen op de meter zijn afgestemd op Hass avocado's. We bieden ook de F-750 aan die te gebruiken is voor verschillende fruitsoorten en metingen. Om de kosten voor de F-751 zo laag mogelijk te houden, is het apparaat specifiek bedoeld voor het testen van avocado's. Er bestaat ook een meter die uitsluitend bestemd is voor het testen van mango's en deze zal binnenkort verkrijgbaar zijn."


 
"De optische technologie die in de F-751 gebruikt worden zijn minder duur dan die in de F-750 omdat deze geschikt is voor een breed scala aan fruit," vervolgt ze. "Felix heeft de functionaliteiten van de F-750 uitgekleed tot wat nodig was om tegen een lagere prijs een betrouwbaar, niet-destructief meetinstrument voor één categorie te kunnen leveren."

Gegevens verzamelen
Eén of meerdere F-751 meters kunnen tegelijk op diverse plaatsen gebruikt worden waarbij de gegevens in één databank worden opgeslagen. Dit is een voordeel voor telers die over meerdere teeltlocaties beschikken, mogelijk zelfs in andere regio's. Ketchum legt uit hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. "Telers kunnen aangeven welke avocado's gecontroleerd zijn, waar deze zich bevinden en zelfs de partijnummers," vertelt ze. "Zodra de metingen van één boomgaard binnen zijn, kunnen deze verwerkt worden om een totaalbeeld van de kwaliteit te krijgen of om vergeleken te worden zodat duidelijk wordt in welke boomgaarden de beste resultaten bereikt worden."

Daarnaast beweert het bedrijf dat hoe meer gegevens telers verzamelen over een specifiek gewas of ras, hoe nauwkeuriger de modellen voor het meten van het drogestofgehalte zullen worden. Ook is het mogelijk de meter in combinatie met Fruit Maps te gebruiken. "Net zoals voor de meeste modelleringsapparatuur geldt ook hier dat hoe meer gegevens er beschikbaar zijn, hoe nauwkeuriger men toekomstig gedrag, of in dit geval de kwaliteit, kan voorspellen," merkt Ketchum op. "De Avocado Quality Meter is ook in combinatie met Fruit Maps te gebruiken, een gratis interactieve applicatie die ontwikkeld werd in samenwerking met Felix Instruments en de Central Queensland University. Deze functie maakt het mogelijk om boomgaarden vanaf iedere plaats ter wereld realtime te monitoren."

Precisie en nauwkeurigheid worden belangrijker

QA Supplies merkt dat bedrijven de laatste jaren steeds zorgvuldiger worden in de manier waarop zij de kwaliteit van hun producten evalueren. Er is daarom een grotere belangstelling voor instrumenten zoals de F-751. 

"De afgelopen vijf jaar hebben we de vraag naar zowel niet-destructieve als meetinstrumenten met hoge precisie sterk zien groeien," vervolgt Ketchum. "Tijdens de onlangs gehouden PMA Fresh Summit in Orlando, trok dit product meer belangstelling dan ieder ander product dat we presenteerden. Ik denk dat telers en verladers zich realiseren dat een dergelijk product hen een voorsprong op de concurrentie kan geven en laat zien dat men er alles aan doet om een product van uitmuntende kwaliteit te leveren."

"De introductie van de avocadometer is belangrijk voor telers, verpakkers en retailers die behoefte hebben aan een betaalbaar instrument dat overal te gebruiken is," voegt algemeen directeur Steve Page eraan toe. "Deze meter geeft informatie over de rijpheid waar de avocado's zich op dat moment ook bevinden."Nieuw logo voor  QA Supplies
Naast de lancering van een nieuw toestel om het drogestofgehalte van avocado's te meten, heeft QA Supplies recent ook haar logo een opfrisbeurt gegeven. Het nieuwe logo staat volgens het bedrijf voor versheid, veiligheid en het milieu.

"Ons bedrijf is zo gegroeid dat we meer bieden dan alleen apparatuur voor versproducten," vertelt Russ Holt, manager sales & marketing bij QA Supplies. "We hebben ons logo opgefrist met de kleur groen die naar ons idee de natuur, verse AGF en de tuinbouw symboliseert, de pijlers van ons bedrijf." In het nieuwe logo zijn de Q en A, voor kwaliteit en zekerheid, nog steeds met elkaar verbonden. 

"In de loop der jaren zijn we veranderd en we hebben voor dit nieuwe logo gekozen omdat we hiermee recht doen de klanten die we bedienen en die ervoor zorgen dat de kwaliteit en voedselveiligheid van hun producten dagelijks gecontroleerd worden," aldus Greg Akins, mede-oprichter van QA Supplies. De nieuwe identiteit weerspiegelt: 

• De waarden van QA Supplies als organisatie die consumenten wereldwijd verbindt via instrumenten voor het garanderen van de kwaliteit van hun producten en diensten. 
• Een nieuwe visuele weergave van het brede scala aan sectoren dat QA Supplies bedient. 
• Verfijnde patronen, kleuren en typografie geven op een eenvoudige manier blijk van onze dienstverlening aan klanten met zowel de nieuwste innovatieve producten als beproefde standaarden.

Voor meer informatie:
Katlynn Ketchum
QA Supplies, LLC
Tel: +1 (757) 855-3094
katlynn@qasupplies.com
www.qasupplies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven