Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Graham Cousins van Comexa Europa

"Kwaliteitsproblemen Spaanse tomaten"

Tholen - Vanuit Nederland en Engeland kwamen de eerste geluiden over kwaliteitsproblemen met Spaanse tomaten, maar inmiddels lijden de prijzen op de Spaanse veilingen (60-80 cent) er ook onder. Dat beaamt commercieel directeur Graham Cousins van Comexa. "Al snel nadat we begonnen met Spaanse tomaten, werden we geconfronteerd met kwaliteitsproblemen. In Almeria heeft het de laatste tijd flink geregend, waardoor er veel vlekken ontstonden op de tomaten. Hierdoor werden ze ongeschikt voor export."



Ook Spaanse collega-exporteurs melden dat er minder tomaten worden aangevoerd van de Canarische Eilanden naar het vasteland. Exporteurs wachten tot ze genoeg product hebben voor een zending, nu de kwaliteit twijfelachtig is. Volgens Graham hebben de kwaliteitsproblemen echter meerdere oorzaken. "In het Verenigd Koninkrijk en Nederland gebruikt men soms ethyleengas om de tomaten op kleur te krijgen, maar dit maakt de tomaten zacht en smakeloos. Daarnaast hebben Marokkaanse tomaten een korte houdbaarheid."

Desondanks blijft Graham optimistisch. "We moeten vertrouwen houden in onze telers. De start van het seizoen is dikwijls moeilijk. We hebben even meer zonlicht nodig. Momenteel is de vraag vrij laag, ondanks aardig wat supermarktacties." Comexa biedt een breed scala aan tomatenrassen: van ronde tot trostomaten, cherrytomaten en RAF-tomaten. "De Britse consument kan helaas de eigenschappen van de RAF-tomaat nog niet waarderen. Ze eten daar met hun ogen", zegt Graham.



Comexa Europa S.L. exporteert tomaten in allerlei verpakkingen naar retailers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onder de merknaam Comexa. Dit jaar is ook een start gemaakt met de export naar Duitsland.

Voor meer informatie:
Graham Cousins (commercial director)
COMEXA EUROPA S.L.
C/Vicenza 21-14 Jávea, Alicante. Spain
T +34966463522
M: +34 609 816 422
graham@comexaeuropa.com
www.comexaeuropa.com