Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Philippe Coulange, Ets Meseguer :

"De Franse citrusmarkt is traag"

Jean-Philippe Coulange van Ets Meseguer: "De citrusmarkt is in Frankrijk een beetje traag. Er zijn veel producten zoals clementines uit Marokko, Spanje, Corsica en Portugal. Tegelijkertijd is de vraag niet erg actief."

Prijzen zijn erg variabel voor alle producten. "Het ligt tussen de € 0,70 en € 1,50 per kilo. Deze hangt af van de herkomst en de kwaliteit. Naar Corsicaanse clementines is momenteel veel vraag, omdat ze het voordeel hebben van het 'Franse label', maar het aanbod is beperkt. Hoofdzakelijk door de regen."

Jean-Philippe voegt eraan toe dat "het aanbod van clementines momenteel erg gevarieerd is, met en zonder bladeren. Maar ze hebben een  uitstekende smaak".

Wat citroenen betreft zijn de Spaanse de enige op de markt. Het is de seizoenspiek voor het Primofioiri ras. "Door de regen in Spanje zijn er niet erg veel producten. Maar de situatie begint te normaliseren met toenemende volumes. Momenteel gaat het niet al te slecht, maar de prijzen dalen regelmatig."

Voor meer informatie : 
Jean-Philippe Coulange
Ets Meseguer
jpcoulange@etsmeseguer.fr
www.etsmeseguer.fr

Publicatiedatum: