Armand Fabre is gespecialiseerd in Corsicaanse clementines. "Dit jaar komt de teelt op ongeveer 25.000 ton, waarvan 3.000 ton door ons verkocht wordt. In vergelijking met Spanje (een miljoen ton) is het weinig. In Frankrijk bestaat een grote vraag naar Corsicaanse clementines, omdat het de enige Franse clementine is. Ze zijn 2 of 3 keer zoveel waard dan de clementines uit Spanje."

Export

"90% wordt aan Frankrijk verkocht. De overige 10% gaan naar België en Zwitserland." Momenteel verkoopt het bedrijf clementines van het vroege Caffin ras. "Daarna beginnen we met de Fine Corsica, die 90% van de teelt omvat." De campagne duurt tot januari.

Clementines worden met hun bladeren verkocht

Een leuk verhaal

De eerste clementines op Corsica werden in de jaren '60 uit Marokko geïmporteerd. "De planten die de kou overleefden zijn nu de moederplanten van de plantages op Corsica. Zo creëerden de Corsicaanse telers een robuust ras. 

Armand Fabre verkoopt clementines in verschillende verpakkingen. "We hebben 12 kg, 6 kg, 1 kg en 1,5 kg trays en kleinere verpakkingen."

Kleinere maten

"Omdat ze op een natuurlijke manier bestoven worden is de Corsicaanse clementine niet zo groot. En dit jaar helemaal, want het is in het hele Middellandse Zeegebied klein van formaat wat fruit betreft."

Volgens Armand heeft de Corsicaanse clementine goede organoleptische kwaliteiten. "Ze zijn zoet en zuur en ondergaan weinig behandelingen. De kleur is 100% natuurlijk en ze hebben heel grote bladeren."

Corsicaanse teelt

"Op Corsica proberen we ook citroenen met bladeren te ontwikkelen, en sinaasappelen. Begin april verhandelt Corsica ongeveer 5.000 ton rode grapefruit."

Voor meer informatie:
Armand Fabre
460 Avenue Denis Papin - ZI Nord
13340 Rognac
Tel : 00 33 (0)4 42 43 43 90
Fax : 00 33 (0)4 42 74 26 47
armand.f.fabre@orange.fr 
www.armandfabre.com