Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Suntreat presenteert unieke mandarijn tijdens Amsterdam Produce Show

Gaat Sumo Citrus de Europese markt veroveren?

In Californië is het citrusseizoen alweer gedeeltelijk begonnen. "We verpakken al voor de tweede week Navelsinaasappelen voor Noord-Amerika," begint Dan Kass van Suntreat. De export zal over een week of twee van start gaan. De oogst van Sumo Citrus, de meest bekende citruscategorie van het bedrijf, staat echter pas begin januari op de planning, eind januari gevolgd door die van minneola's. De overige citrussoorten die Suntreat teelt, zijn I'm Pink cara cara-bloedsinaasappelen, Suki mandarijnen, pomelo's, grapefruit en citroenen. 


Anders maar sappig en pitloos
“We telen een aantal bijzondere citrussoorten en zijn marktleider op het gebied van citrusspecialiteiten," vervolgt Kass. "Suntreat noemt zichzelf een expert in het telen en verwerken van kwetsbare fruitsoorten. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel ons Sumo Citrus dat sinds 2011 in Californië op de markt is. Het ziet er wel wat anders uit maar is van een constante kwaliteit, easy peeler, sappig en pitloos," legt Kass uit. "De soort vereist echter wel de uiterste zorg van de boom tot aan het pakstation en wij zijn dan ook het enige bedrijf dat deze bijzondere mandarijn teelt en verlaadt."


Nieuwe merknaam Gold Nugget is Suki
Gold Nugget mandarijnen zijn een andere specialiteit van Suntreat. Vorig jaar veranderde het bedrijf de naam Gold Nuggets in Suki om het product te onderscheiden van andere Gold Nugget mandarijnen die er op de markt zijn. "Wij behandelen ons fruit totaal anders dan andere telers en door het een nieuwe merknaam te geven, kan het zich van andere fruit onderscheiden." De kleurrijke verpakking van de mandarijnen heeft de afzet het afgelopen seizoen een duwtje in de rug gegeven. "Een jaar na de rebranding vragen consumenten al om Suki's in plaats van Gold Nuggets en dat bewijst dat de nieuwe merknaam een succes is," vertelt Kass. Naast de teelt in Californië worden zowel Sumo Citrus als Suki's van juni tot eind november ook in Australië geteeld. 

Ook de cara cara-bloedsinaasappelen van het bedrijf kregen een nieuwe naam: I'm Pink. "De reacties zijn erg positief. Retailers hebben de nieuwe uitstraling van het product omarmd en klanten herkennen de opvallende verpakking sneller, evenals de premium smaak," vervolgt Kass. Sinds de introductie van de nieuwe merknaam is de afzet met 40% tot 60% gestegen. 

Brett Burdsal en Dan Kass van Suntreat

Amsterdam Produce Show
Volgende week zal Suntreat voor het eerst als exposant deelnemen aan de Amsterdam Produce Show. "Ik ben de laatste twee jaar wel als bezoeker op deze vakbeurs aanwezig geweest en ik was onder de indruk van de kwaliteit van het evenement," vertelt Kass. "We zijn op de beurs aanwezig met de bedoeling onze activiteiten op de Europese markt verder te ontwikkelen." Vorig jaar heeft het bedrijf enkele proefladingen minneola's en mandarijnen naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk en Zwitserland geëxporteerd. "De eerste export is goed verlopen en het is ons doel om onze activiteiten in Europa uit te breiden, waar we het op zullen moeten nemen tegen mandarijnen met steel en blad uit Marokko en Spanje." Tijdens de vakbeurs zal Suntreat ook haar Columbine Vineyard Holiday pitloze druiven presenteren. Suntreat maakt onderdeel uit van de AC Foods groep en eerder dit jaar is Comubine Vineyard samengegaan met AC Foods.


Voor meer informatie:
Dan Kass
Suntreat
Tel: (+1) 559-562-4988
danielk@suntreat.com
www.suntreat.com

 

Publicatiedatum: