"Goed Spaans uienseizoen''

Extra grote uien worden momenteel, tijdens de wintermaanden, voornamelijk uit Spaanse teelt afgenomen en vinden vlot hun weg naar de Duitse groothandel. Juist tijdens het huidige seizoen waarin vanwege het weer minder grote uien dan gebruikelijk ter beschikking staan, is de handel in de grote Spaanse uien bijzonder lucratief, zegt Metin Öner, eigenaar van het Duitse bedrijf Fruchthof Regensburg. De groothandelaar verkoopt de zogenaamde 'Metzgerzwiebeln' onder zijn eigen merk Walhalla.

Het eigen merk Walhalla werd meer dan twintig jaar geleden in het leven geroepen en heeft sindsdien een bepaalde herkenningswaarde in de lokale handel gekregen. Dit jaar laten vooral de uien zich bijzonder goed verkopen. „We bieden zowel Duitse als Spaanse uien aan onder ons eigen merk, in grootverpakkingen van 10 of 25 kg. Bij de Spaanse uien is er vooral veel vraag naar de hele grote exemplaren, kaliber 90+. We zijn tot nu toe heel tevreden met de goede productbeschikbaarheid en productkwaliteit.''

Witte champignons
Naast de handel in uien worden er ook paddenstoelen in talrijke variëteiten onder het Walhalla-label aangeboden. Ook in dit productsegment worden zowel Duitse alsook geïmporteerde  producten op de markt aangeboden. „We verkopen momenteel meer Poolse paddenstoelen. We merken op de huidige markt een grote vraag naar witte champignons.''Volgens de specialist met jarenlange ervaring is de handel in champignons het hele jaar door in alle gevallen gelijkmatig. „Seizoensartikelen zoals cantharellen en eekhoorntjesbrood zijn over het jaar verdeeld, maar bij de champignons zijn er nauwelijks schommelingen en vertoont de markt een continue stabiliteit."

Haven van Regensburg
Fruchthof Regensburg is sinds vele jaren gevestigd in de haven van Regensburg en beschikt momenteel over een bedrijfsoppervlak van bijna 7.000 m² met een versgedeelte van 1.200m². De producten en eigen merken van het groothandelsbedrijf zijn bij vele groothandels in Duitsland en Oostenrijk verkrijgbaar, evenals bij gastronomen en wederverkopers. Het bedrijf richt zich met name op consumptieaardappelen, uien, paddenstoelen een sojascheuten.

Verdere informatie:
Fruchthof Regensburg
Inhaber: Metin Öner
Äußere Wiener Straße 6
D-93055 Regensburg
TELEFON: 0941 / 2086363 - 0
TELEFAX: 0941 / 2086363 - 63
E-mail: kontakt@fruchthof-regensburg.de 
Internet: www.fruchthof-regensburg.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.