Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit seizoen geen kleine maten Griekse sinaasappelen

In Griekenland is het sinaasappelseizoen ongeveer een maand geleden begonnen en volgens het Griekse exportbedrijf Fragoulis verloopt het seizoen tot nu toe prima. Het is nog te vroeg om een definitieve raming van het totale volume van dit jaar te maken maar de Grieken rekenen op een forse groei. 

Vorig jaar had de Griekse sector last van kleinere sinaasappelen maar volgens Theodorus Fragoulis, sales manager van het exportbedrijf Fragoulis, ziet het seizoen er dit jaar beter uit: "We hebben een erg goed jaar dankzij het mooie weer. Met name het ras Navelin doet het uitstekend, hoewel we mogelijk te veel sinaasappelen voor de markt zullen oogsten. We proberen daarom  in contact te komen met bedrijven in Servië en Macedonië om na te gaan of deze misschien interesse in Griekse sinaasappelen hebben."

Spanje, de grote concurrent, kampt met hetzelfde probleem als dat de Grieken vorig seizoen plaagde, namelijk kleine maten. Gelukkig voor Fragoulis is dit probleem dit jaar niet aan de orde: "De maten zijn dit seizoen normaal. We hebben sinaasappelen in maat 3 (81-92 mm) en 4 (77-88 mm). Ons huidige probleem is het aanhoudende warme weer. In deze periode van het jaar hopen we op wat kouder weer zodat onze sinaasappelen goed op kleur kunnen komen. In Griekenland liggen de temperaturen momenteel rond de 25 graden Celsius, vandaar dat de kleuring niet zo goed is dan we hadden verwacht. Hopelijk lost dit probleem zichzelf de komende weken op."

Fragoulis vermarkt haar fruit doorgaans in Bulgarije en Roemenië maar wil ook graag op de Europese markt doorbreken. "Dit is echter lang niet zo eenvoudig als het klinkt omdat Spanje een speler is waar rekening mee gehouden moet worden. Spaanse sinaasappelen zijn lager geprijsd en van goede kwaliteit. Het is voor ons dan ook moeilijk om Europese markten te bereiken. Er zijn echter genoeg redenen te bedenken om eens Griekse sinaasappelen te proberen. Onze sinaasappelen hebben een unieke smaak en zijn veel zoeter dan Spaanse waardoor ze ideaal zijn voor vruchtensappen. Dit hebben Spaanse telers ons zelf verteld. We hebben dan ook veel vertrouwen in de Griekse sinaasappelsector."

Voor meer informatie:
Theodoros Fragoulis 
Fragoulis Fruit & Veg
Tel: +30 2310 762 029 
Mobile: +30 6945 569 584 
Email: info@fragoulisfruits.gr  
www.fragoulisfruits.gr

Publicatiedatum: