Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel de Koning, Agribur:

"Supermarkten vragen steeds meer naar bladmandarijnen"

Tholen - Al sinds 1992 is Marcel de Koning werkzaam in de Spaanse fruithandel. Sinds vorig jaar is hij als commercieel manager actief bij Agribur in Vall de Uxo. Hij verwacht dit jaar een grote citrusoogst te verstouwen te krijgen. "De productie van Clemenules ligt zo'n 20% hoger en ook de Navelina-productie is een stuk hoger dan vorig jaar."Daarnaast valt de maatsortering van de mandarijnen erg klein uit. "Wij verwachten als Agribur dit seizoen tegen de 40 miljoen kilo citrus te verpakken. Hopelijk helpt de regen van afgelopen week nog om wat dikkere maten te krijgen, want ook de Navelina's zien er niet zo groot uit. De kwaliteit van de Clemenules en Navelina's is wel een stuk beter dan vorig seizoen", vertelt Marcel.Agribur teelt een breed scala aan citrus, variƫrend van Clemenrubi, Oronules, Clemenvilla, Marisol, Ortanique, Nadorcott en Orri-mandarijnen naast een sinaasappelassortiment bestaande uit Navelina's, Navelate, Lane Late, Salustiana's en Valencia Late.

"Voorheen waren we vooral gevestigd als exporteur van bladmandarijnen, maar de laatste jaren bieden we ook een breed assortiment citrus zonder blad aan", vertelt Marcel. "Toch zullen de bladmandarijnen altijd ons paradepaardje blijven. Dit is ook een trend, klanten willen zien hoe vers het product is en dat kan met bladmandarijnen."

"Zo'n tachtig tot 90% van onze handel is gericht op export. We hebben klanten in Frankrijk, Belgiƫ, Duitsland, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. Ons citrus ligt bijvoorbeeld bij de beste supermarkten in Frankrijk en Duitsland. Dat komt omdat we ons niet op volume onderscheiden, maar op kwaliteit. Sommige klanten nemen twee pallets af, andere klanten twee volle auto's."

Momenteel is Agribur de teelt van bio-citrus aan het opstarten. Ook is men druk bezig om een bio-plastic verpakking te vinden om aan de vraag van de klanten te voldoen. Wat ook een typisch kenmerk van ons bedrijf is, is dat al ons fruit zonder chemische behandeling na de oogst wordt verpakt, we gebruiken alleen natuurlijke was."

"De verpakkingsmogelijkheden en merken die we voeren zijn eindeloos", besluit Marcel, die een terugkeer naar Nederland niet in de planning heeft staan. "Ik kom alleen naar Nederland voor een bezoek."

Voor meer informatie:
Marcel de Koning
Agribur
Tel: +34 679 811 147
[email protected]
www.agribur.es