Salix Fruits LLC is een Amerikaanse fruitexporteur en -importeur die een gestage groei en veelbelovende resultaten laat zien. Dit jaar zal het zeven jaar oude bedrijf 1,5 miljoen dozen verzenden en 25 miljoen dollar aan inkomsten genereren, wat neerkomt op een groei van 20% ten opzichte van vorig jaar.

De activiteiten van de importeur zijn gericht op citrus, druiven en appelen. Met hun  relatief kleine onderneming met lage overheadkosten zijn ze wendbaar, ervaren en innovatief.

Onder leiding van hun CEO, Alejandro Moralejo, die de topmanager was voor het grootste citrusbedrijf van het zuidelijk halfrond, zal Salix Fruits een voorsprong hebben in deze categorie. Bovendien zijn ze gepositioneerd voor succes op de Amerikaanse markt nadat ze de export van meer dan 2.000 ladingen voor een Mexicaanse teler hadden opgezet.

"In de rest van dit jaar zullen we onze Amerikaanse klanten de beste optie bieden voor wat betreft kwaliteit en prijs voor Spaanse citroenen, Mexicaanse limes en Marokkaanse clementines. We zullen ook biologisch producten importeren. Deze groeiende categorie heeft gecertificeerde leveranciers nodig en Salix Fruits heeft die", aldus Juana Elortondo, Sales Manager voor de VS.

Gezien de toegenomen transportkosten en het feit dat dit een moeilijk jaar is geweest voor de citrustelers in Californië, zal er een enorme vraag zijn naar importproducten op de Amerikaanse binnenlandse markt. Salix Fruits heeft vestigingen in Philadelphia en McAllen (Texas).

Voor meer informatie:
Juana Elortondo
Tel: +1 561-370-9211
Email: juana@salixfruits.com 
www.salixfruits.com