Elbe Fruit uit Hamburg heeft groenten uit Guatemala in het vizier

"We hopen dat Duitse retailers snel peulen en sugar snaps gaan verkopen."

Peulen en sugar snaps zijn momenteel moeilijk in Europa te krijgen. Elbe Fruit uit Hamburg heeft zich ten doel gesteld om groenten uit Guatemala via de lokale retailers aan te bieden. Nu vinden de groenten hun weg naar groothandelaren in het VK, België, Frankrijk, Spanje en Nederland. De Duitse klant kan ze straks ook leren kennen.

Het huidige seizoen
Elbe Fruit heeft een onafhankelijk contract in Guatemala, waar de producten exclusief geteeld worden. Het seizoen begint eind november. Edgar Girón: "Er viel niet genoeg regen dit jaar, waardoor we een beperkt aanbod in maart en april verwachten." Het effect op de prijzen is nog niet bekend.

Duitse vraag
Hoewel Elbe Fruit in Hamburg gevestigd is, bestaat de clientèle hoofdzakelijk uit buitenlandse handelspartners. Volgens Girón moeten Duitsers nog wel wat stappen zetten voor ze Latijns-Amerikaanse groenten gaan eten.

Toekomstige trends
"Op de Europese markt zien we een toename naar de vraag van biologische producten. Elbe Fruit probeert ook voet aan de grond te krijgen in teeltgebieden buiten Guatemala en is relaties aangegaan met exporteurs uit o.a. Kenia, Ethiopië, Zimbabwe en Peru."


Het bedrijf heeft als doel om ook avocado's uit Guatemala in West-Europa te gaan verhandelen. Hoewel het aanbod toeneemt, zijn de Guatemalteekse avocado's volgens Girón kwalitatief anders dan uit andere landen. "Hier komen avocado's oorspronkelijk vandaan." 


Elbe Fruit company werd in 2016 opgericht en werd in korte tijd één van Europa's grootste leveranciers van groenten. Het bedrijf zal te zien zijn op Fruit Attraction (23-25 oktober) in Madrid.

Voor meer informatie:
Elbe Fruit
Vertriebsleiter: Edgar Girón
Peter-Marquard-Str. 20
22303 Hamburg
Telefonnummer: + 49-157 5175 1475
Büro: +49 40 2999 64304 opt. 2
edgar@elbefruit.eu
www.elbefruit.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.