Banken betaalt meerprijs voor Fair Produce-champignons

Paddenstoelentelers met het Fair Produce-certificaat kunnen nu een meerprijs krijgen voor hun product. Banken Champignons in Wijchen betaalt sinds enkele weken iets extra. Dat bevestigt directeur Rob Banken tegenover Nieuwe Oogst. 'We betalen dat prijsverschil uit eigen zak want we kunnen het in de markt niet terughalen. Maar hiermee willen we de deelname aan Fair Produce stimuleren.' Banken is een belangrijke marktpartij in Nederland. De onderneming geeft al sinds vorig jaar telers, die het Fair Produce-certificaat aanvragen, een bijdrage van € 700 in de auditkosten.

Verantwoordelijk

'Ik voel me verantwoordelijk om op deze manier een steentje bij te dragen', zegt Banken die hoort tot de initiatiefnemers van de stichting Fair Produce Nederland. Hij roept andere handelaren op om zijn voorbeeld te volgen.

ZLTO-bestuurder Ko Hooijmans is blij met de meerprijs. 'Het is een goed signaal richting ondernemers.' Hij wijst erop dat het rendement in de paddenstoelensector al lange tijd te laag is. 'Elk dubbeltje is er één.'

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.