Steeds minder komkommerteelt in Israël

Israël: Groothandelsprijzen voor komkommer escaleren

Met slechts een klein aanbod van Israëlische komkommers schieten de groothandelsprijzen de lucht in. Deze week kostte een kilo komkommers €1,81. Dit is een stijging van 150% in vergelijking met vorige week donderdag toen de prijs nog op €0,72 lag. De supermarktprijs voor de komkommer is misschien wat minder grillig, maar de verwachtingen zijn dat klanten binnenkort €2,41 per kilo -of zelfs meer moeten- gaan betalen.

Deze week verkochten de twee grootste supermarkten van het land, Super-Sol en Mega, hun komkommers online voor €1,41 per kilo. Op de Carmel Market in Tel Aviv kostten de komkommers tegelijkertijd €2,59 per kilo. Een tak van de Rami Levi keten in Ramat Gan rekende daarentegen slechts €0,60 per kilo.

Steeds meer telers besluiten minder komkommers te telen omdat het een zeer arbeidsintensief gewas is om te telen en er steeds minder makkelijk werkvisums worden uitgereikt aan veldwerkers door de overheid.

Bron: haaretz.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.