Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Apps gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android toestellen

AppsforFarming lanceert apps voor telers en teeltadviseurs

Het gebruik van high-tech apparatuur is voor de teler niet vreemd. Naast computers of het GPS systeem op de tractor gaat de teler meer en meer gebruik maken van de smartphone. Recent onderzoek wees uit dat 27 % van de tuinders reeds een smartphone gebruikt. Daarnaast gaf 68% aan in de nabije toekomst een smartphone te gaan kopen. Om de mogelijkheden van smartphone goed te benutten zijn goede apps onmisbaar. AppsforFarming speelt in op deze ontwikkelingen en lanceert deze week 2 apps voor de agrarische sector, de GrowerApp en de CropAdvisorApp.

AppsforFarming is een nieuw bedrijf, gevestigd in Middenmeer. Het bestaat uit een team met professionele softwareontwikkelaars en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de agrarische automatisering. Deze kennis en ervaring stelt het bedrijf in staat om in korte tijd slimme, praktische en gebruiksvriendelijke apps te ontwikkelen.

GrowerApp
De Growerapp is ontwikkeld voor telers om alle werkzaamheden eenvoudig en snel te registeren op hun smartphone. De GrowerApp is geschikt voor akkerbouwers, tuinders,veehouders, fruittelers, voor alle telers en alle gewassen. De app beschikt over een actuele lijst met gewasbeschermingsmiddelen om fouten te voorkomen. Naast het registeren kan de teler ook adviezen ontvangen in de GrowerApp van hun eigen teeltadviseur. Dit is een enorme efficiency slag voor zowel teler als adviseur. De GrowerApp is gratis te downloaden voor iOS (iphone/ipad)en Android

CropAdvisorApp
De CropAdvisorApp is gemaakt voor teeltadviseurs en teelbegeleiders. In de CropAdvisorApp kan een teeltadviseur meekijken in de perceelgegevens van hun klanten zodat ze hen niet meer hoeft lastig te vallen met de vraag: Wat heeft u vorige week gespoten, bemest, etc. Daarnaast kan de teeltadviseur zijn telers direct en snel adviezen geven met de CropAdvisorApp. Deze adviezen komen binnen op de GrowerApp en kunnen direct worden overgenomen als registratie. Een slimme en efficiƫnte connectie tussen adviseur en teler dus. De CropAdvisorApp is te gebruiken met iOS(iphone/ipad) en Android.

Het eerste bedrijf, Mol Agrocom uit Oude Tonge, is reeds gestart met AppsforFarming en is erg enthousiast over de mogelijkheden.In de nabije toekomst heeft AppsforFarming nog enkele praktische apps op de ontwikkelwensenlijst staan.

Voor meer informatie:
info@appsforfarming.com
www.appsforfarming.com
Publicatiedatum: