Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom mensen spruiten haten

Onderzoekers beweren dat een bepaald menselijk gen verantwoordelijk is voor de afkeer van de Brusselse spruit, die een typisch onderdeel van het kerstdiner is. Volgens de woordvoerder van het Eden Project bevat de groente een chemische stof die vergelijkbaar is met PTC (Fenylthiocarbamide) en een bittere smaak heeft voor mensen die een variatie van een bepaald gen hebben. Maar de mensen waarvan dat gen gemuteerd is, proeven die smaak niet.

Bijna de helft van de wereldbevolking heeft een gemuteerd gen. Wetenschappers beschouwen deze groep als ‘geluksvogels’, aangezien de door deze mensen graag gegeten spruiten grote hoeveelheden vitamine C en ijzer bevatten. “Het kerstdiner wordt meestal niet geassocieerd met wetenschap. Dit project, dat zich bezig houdt met de vraag waarom de een wel van spruiten houdt en de ander niet, doet dit nou precies wel,” zegt de manager van wetenschappelijke, technologische en wiskundige projecten op het Cornwall College.

De studenten van het Eden Project in Cornwall nemen deel aan de tests als onderdeel van een nationaal programma, dat geleid wordt door de UK Association for Science and Discovery Centres en gesteund door Wellcome Trust, dat als doel heeft jonge mensen ervaring op te laten doen met DNA.

Ze zullen hun eigen DNA met een wattenstaafje van hun wangslijmvlies halen en het versterken met een Polymerase kettingreactie – een proces dat verschillende kopieën maakt van een klein stukje DNA, om het te testen op de gen die zou bepalen of een persoon van spruiten houdt of niet.

Bron: ANI


Publicatiedatum: