Richard Kruijer, Tuindersbelang

"Vraagmarkt voor sluitkool"

Tholen - Na een aantal slechte jaren lijkt de sluitkoolmarkt in het nieuwe seizoen een goede start te maken met de vroege kool. "Vraag en aanbod liggen in evenwicht", vertelt Richard Kruijer van Tuindersbelang. Afgelopen seizoen was er sprake van overproductie. In heel Europa lag de prijsvorming lange tijd op een veel te laag niveau. Pas aan het einde van het bewaarseizoen trokken de prijzen aan.

 
 

Door de extreme weersomstandigheden van afgelopen zomer worden er lagere producties verwacht. Bovendien hebben de slechte kooljaren voor krimp in Europees areaal gezorgd waardoor er weer een vraagmarkt is ontstaan met tevredenstellende prijzen. "Voor witte kool liggen die rond de 30 eurocent per kilo, rode gaat nog beter met 40 cent per kilo", aldus Richard. De vraag komt uit West-Europa en is breed. Kool gaat richting Duitsland, Frankrijk, Engeland maar ook Spanje en Italië.

Het gaat nu om kool uit de vroeg geplante percelen. Hoe de oogst voor de bewaring uitpakt, hangt af van het weer in de komende weken. De huidige weercondities zorgen voor groeizaam weer. "Het overgrote deel wordt in oktober geoogst. Het is dus nog een aantal weken afwachten hoe de opbrengst van bewaarkool eruit gaat zien", besluit Richard.

 
 
 
 
 

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Richard Kruijer
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
T: 0226-391000
tuindersbelang@hetnet.nl
www.tuindersbelang.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven