Oogstrobot 'Tarzan' slingert boven de gewassen

Al lang wilden ingenieurs robots bouwen om de werkdruk van de fruitplukker te verlichten. Maar dit bleek geen gemakkelijke opgave. Robots die op de grond wandelen of rollen kunnen tere planten beschadigen. Bovendien kunnen ze blijven steken wanneer regen de velden tot een modderpoel herleidt. "Tarzan," kan echter enkele van deze uitdagingen overwinnen aangezien deze robot door de lucht zwiert.
 
 
Jonathan Rogers is een roboticadeskundige aan de Georgia Institute of Technology in Atlanta. Hij realiseerde zich dat vele robots in een landbouwmilieu met een aantal problemen zouden kampen. "Ze zijn geneigd om in de war gebracht te worden of stuk te gaan. Het is heel moeilijk om hen voor een langere tijd uit te schakelen zonder menselijk toedoen."
 
Toen kwam hij op het idee de robot boven de gewassen te laten bewegen. Hij
ontwikkelde met zijn team een robot die van hand tot hand slingert langs hangende kabels. Hij noemde hun uitvinding Tarzan, genoemd naar het personage dat lustig door de jungle bengelt. Slingeren is een energie-efficiënte beweging. Met deze efficiëntie werken robots als Tarzan maandenlang zonder opgeladen te hoeven worden. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven