Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marco Bergman van Harvest House: "Retailprogramma’s prima, daghandel moeizaam"

"Grote prijsverschillen lichte en zware paprika's"

Tholen - De paprikamarkt is de afgelopen weken erg moeilijk geweest. Door de extreme warmte was het kwalitatief niet eenvoudig voor de paprikateelt. "Veel paprika's blijven achter in het vruchtgewicht. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een behoorlijk lastige puzzel hebt te maken om aan 500 gram mix te komen", vertelt Marco Bergman van Harvest House. "Dit lijkt voor de komende periode nog niet echt te verbeteren en dat maakt het mixen van paprika een uitdaging om binnen specificaties te kunnen leveren. Door die lagere vruchtgewichten zie je dat men voor zware paprika's meer wil of moet betalen als dat men gewoon is te doen, in verband met de beschikbaarheid van de zware paprika in het algemeen. We zien grote prijsverschillen tussen de lichte paprika ten opzichte van de zwaardere vruchten."



"De vraag is ook in de zomerperiode maar erg matig geweest. Buiten de normale retailprogramma's om, viel de traditionele daghandel tegen. Nu is dat eigenlijk wel een normaal zomers beeld, maar soms heb je een opleving vanuit de USA of Oost Europa. Dit viel de afgelopen weken ook niet erg mee. We verwachten dat met het eind van de buitenteelten in landen als Polen en Hongarije wel weer wat vraag vanuit Oost Europa. En hopelijk zijn we in staat om eventuele vraag vanuit de USA ook nog op een goede manier in te vullen", besluit Marco.

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
Tel:+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl