Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vereniging Grassrooted redt tomaten van de biogasinstallatie

Zwitserse studenten voorkomen vernietiging van klasse 2 groenten

Zwitserse studenten van de vereniging Grassrooted hebben zich ten doel gesteld om de vernietiging van klasse 2 groenten te voorkomen. Sinds kort zorgen ze ervoor dat onder andere gevlekte tomaten in Zürich en in Bern verdeeld worden in plaats van in de biogasinstallatie belanden. De campagne is naast een maatregel tegen levensmiddelverspilling, ook een antwoord op de overschotten van dit jaar binnen de Zwitserse groententeelt. Dat schrijft website 20min.ch.

 
Binnenkort staat de opening van een marktkraam direct bij het station Zürich gepland, waar vermoedelijk tot in de winterperiode klasse 2 groenten verkocht gaan worden. De lokale producten worden tegen relatief voordelige prijzen c.q. iets onder de supermarktprijzen direct aan de consumenten verkocht.
 
Opslag en uitlevering
De oprichters overwegen momenteel of ze later ook fruit willen verhandelen. Tot de toekomstige expansiestappen behoren ook voertuigen voor uitlevering en een opslagruimte met geïntegreerde productiekeuken.
 
 
 
Publicatiedatum: