Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
AGF-horecagroothandels Geurten, Versselect en Buurtjes over warme zomer
Sla als topproduct deze zomer in de horeca
Tholen – Daar veel mensen klagen over het warme weer en de gevolgen ervan, ondervinden de horeca-leveranciers momenteel niet veel problemen. "Op het moment hebben we nog niet zo zeer problemen met de beschikbaarheid van de producten. Overal is wel aan te komen", aldus Dominique Geurten van Geurten BV in Margraten. "We merken wel dat de producten korter houdbaar zijn vanwege de verminderde kwaliteit." Dit bevestigt ook Kees Mourits van Vers Select uit Oud-Beijerland: "We hebben vorige week alleen een keer geen spinazie gehad, omdat die verbrand was. Verder kunnen we overal gewoon aankomen, maar de kwaliteit is wel minder." Beiden zijn wel bang voor de gevolgen op langere termijn voor de beschikbaarheid. Mourits: "Ik houd mijn hart vast voor de aardappelen. Deze oogst kan wel tegenvallen straks."
Wat beide leveranciers en ook horecaleverancier de Buurtjes uit Amsterdam merken, is dat sla dit seizoen heel goed loopt. "We merken dat de voorverpakte sla heel goed loopt ten nadele van de losse kroppen", luidt het bij de Buurtjes. Geurten merkt ook dat de typisch Hollandse groenten bij hem niet echt weggaan. "Bloemkool en broccoli verkopen we normaal het meest, maar die blijven dit seizoen achter. De prijs hiervan is ook erg laag. We verkopen momenteel ook veel producten voor barbecues, zoals salades en barbecuespiesen."
De barbecuespiesen van Geurten
De handelaren zien een duidelijk trend terug in de horeca. Geurten: "Wij merken dat groenten steeds meer een hoofdzaak in plaats van een bijzaak worden. Dat is gunstig voor ons." "Er is meer vraag naar vegetarische producten en daar ligt een taak voor de groentehandel. Wij ontwerpen bijvoorbeeld ook vegetarische burgers, die we goed verkopen. Voor vegetariërs komen er steeds mooiere producten. Voor ons is dit een hele goede trend", aldus Mourits.
De vegetarische kikkererwtenburgers van Vers Select
Hoewel de handelaren dus wel wat problemen hebben met de kwaliteit, hebben ze tot nu toe een goede zomer. "We mogen niet klagen", aldus Geurten. "Juli was bijna hetzelfde als vorig jaar, de andere maanden van dit jaar had ik wel een sterkere stijging. Als het in juli niet zo warm zou zijn geweest, zouden we dan ook een sterkere stijging hebben gehad." Ook Mourits heeft een goede zomer: "Onze zomer is beter dan vorig jaar. Wij leveren ook aan restaurants die aan het water liggen en die hebben het nu echt heel druk."