Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert den Ouden, Rodeno:

"Nog twee maanden om de knollen op te ruimen"

Tholen - "We hebben nog twee maanden om de knolselderij op te ruimen", vertelt Robert den Ouden. "Dat wordt nog een hele klus, er is nog veel voorraad." Robert verwacht de laatste week van juli nieuwe oogst te kunnen leveren. "Nederland is een van de vroegste landen met knolselderij. Spanje is daarmee min of meer gestopt, dus de markt wat dat betreft geen last van concurrentie."


Robert bij de nieuw aangeschafte knolselderij versmarkttrommel. "Speciaal voor onze klanten die de knolselderij zo schoon als mogelijk afgeleverd willen krijgen alvorens ze gewassen worden. Zo kunnen zij kosten besparen op grond transport- en waskosten."

De markt trekt niet hard aan de knolselderij. "Er wordt naar verschillende landen geƫxporteerd. Het meeste product gaat naar Roemeniƫ en Polen, maar vergeleken met vorig jaar is daar een stuk minder vraag." De hype in de gastronomiewereld in Nederland heeft geen invloed op de markt. Die is afhankelijk van de Oost-Europese vraag, waar knolselderij ongeveer net zo populair is als de komkommer in Nederland. "Knolselderij is voor meer dan 95% bestemd voor de export. Lange tijd kwamen vooral de grove maten op de markt beschikbaar, deze zijn minder gewild bij retailers. De maat wordt nu wel iets makkelijker. Er blijken nog voldoende kleine knollen van rond de kilo beschikbaar. Voor de grovere maten blijft de afzet lastiger."


Planten van nieuwe knolselderij, deze komt in de laatste week van juli op de markt

De prijsvorming is grillig en vertoont een dalende trend. "De industrie is gestopt met de campagne, de knollen gaan dus richting de versmarkt. Telers met goede kwaliteit en een goede maat, kunnen nog een redelijke prijs krijgen. Knollen van telers die in oktober en november hebben gerooid, gaan achteruit in kwaliteit. Zij kunnen niet langer wachten met verkoop. Dat drukt ook op de prijs. Vorige week laden we tussen de 8 en 15 cent per kilo voor de juiste kwaliteit en sortering.


Knollen uit seizoen 2017 zoals Rodeno deze momenteel aflevert

Voor meer informatie
Rodeno Agri Products
Robert den Ouden
Oude Rijksweg 47
4472 AE 's-Heer-Hendrikskinderen
T: +31(0)6 531 90 100
info@rodeno.nl
www.rodeno.nl