Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Probeer meer peren te eten

Dit fruit kan mogelijk symptomen van aambeien voorkomen

Aambeien zijn een nare aandoening die gewoonlijk mensen treft tussen de leeftijden 45 en 65. Het ontwikkelt zich wanneer het weefsel rond het rectum of de anus gezwollen raakt. Mogelijke oorzaken zijn het aanspannen van spieren tijdens darmperistaltiek of voor langere tijd op het toilet zitten. Weliswaar zijn er medicijnen verkrijgbaar die het zwellen en het ongemak kunnen verlichten, maar een aanpassing van het dieet zou ook voldoende kunnen zijn. 

Express.co.uk meldt hoe het vezelgehalte in het dieet kan verhogen door middel van het eten van fruit, zoals peren. Het toevoegen van vezels aan het dieet is een vrij algemene aanbeveling van huisartsen en gastro-enterologen. Een dagelijkse hoeveelheid van 25 tot 30 gram is te adviseren. 
Behalve peren zijn andere uitstekende bronnen van vezels: peulvruchten zoals spliterwten, linzen, zwarte bonen en lima bonen; groenten zoals artisjokken, doperwten, broccoli en spruiten en fruit zoals frambozen, appelen en bananen.