Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importeur verkoopt Maltese sinaasappelen alleen in Frankrijk

De Maltese sinaasappel is een citrus die alleen in de Cap Bon-regio in Tunesië wordt verbouwd. Armand FABRE, een Franse importeur, gaat deze citrus nu voor het eerst invoeren. "Er is in Frankrijk een nichemarkt voor deze sinaasappelen," aldus Yannick Higgins van Armand FABRE.Daarom zullen ze deze sinaasappel alleen op de Franse markt gaan verkopen. "Het is een bekend product in Zuidoost-Frankrijk, maar andere landen in Europa kennen het niet. Landen als Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn meer vertrouwd met Marokkaanse en Spaanse clementines, die goedkoper zijn dan de Maltese sinaasappelen uit Tunesië."

Volgens de importeur is de oogst toegenomen van 20.000 ton vorig jaar naar 30.000 ton dit jaar. Armand FABRE gaat 4.000 ton van deze variëteit importeren. Deze relatief kleine hoeveelheid citrus zal vanaf 16 januari 2018 gedistribueerd worden. De oogst loopt door tot in mei. Armand FABRE zal de Maltese sinaasappelen op verschillende manieren leveren: van 50 x 30 trays tot hoeveelheden van 20 kg.

Voor meer informatie:
Armand Fabre
Tel: +04 42 43 43 90
Publicatiedatum: