Koeweit waarschuwt consumenten tegen het eten van met afvalwater geïrrigeerde producten

Het instituut voor wetenschappelijk onderzoek in Koeweit (KISR) heeft gewaarschuwd tegen de consumptie van landbouwproducten die met onbehandeld afvalwater worden geïrrigeerd. Verder is om een strenge controle gevraagd om infiltratie van dergelijke producten te voorkomen totdat grondige tests hebben bevestigd dat ze vrij zijn van verontreiniging.

Volgens onderzoeker Dr. Mohammad Al-Bahouh ligt het grootste risico bij bladgroenten die bacteri├źn en zware mineralen opnemen zonder dat het de geur of vorm aan de buitenkant aantast en zijn de ernstige ziekten die op dit moment voorkomen te wijten aan verontreinigde gewassen.

Hij zei dat KISR diverse onderzoeken heeft uitgevoerd op verschillende monsters van importgroenten en fruit en in sommige hiervan grote hoeveelheden internationaal verboden gewasbeschermingsmiddelen heeft aangetroffen. Verder bevatten sommige vruchten hogere percentages gewasbeschermingsmiddelen dan toegestaan door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Hij drong er bij consumenten op aan voorzichtig te zijn bij het eten van groenten en fruit, ze grondig met water te wassen en bladgroenten enkele minuten in azijn te doen. Hij adviseerde ook om fruit voor het eten van binnen te bekijken om te zien of er afwijkingen zijn in vorm of smaak.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven