HelloFresh bereidt beursgang voor

Frankrijk stelt retailprijsverhogingen uit

Duitse EDEKA rond transformatie Tengelmann af
EDEKA Südbayern heeft met groot succes de winkels van Tengelmann geïntegreerd. Deze week werden de laatste twee van de ruim 170 Tengelmann filialen in Zuid-Beieren omgebouwd tot Edeka supermarkten. Door de overname van Tengelmann heeft Edeka een totaal nieuw winkelconcept geïntroduceerd. Ongeveer 50 locaties zullen verbouwd worden tot Edeka xpress supermarkten. Deze kleinere buurtwinkels hebben een oppervlakte van 600 vierkante meter en een productaanboed dat afgestemd is op de stedelijke consument. De nieuwe xpress-winkels zijn onder meer in München, Sternberg, Freising, Augsburg en Bad Tölz te vinden. (Edeka-Verbund)

Macron stelt besluit over Franse prijsverhogingen uit
De Franse president Emmanuel Macron heeft het besluit over het voorstel van retailers om de voorgeschreven minimumprijzen te verhogen tot het einde van het jaar uitgesteld. De president wil de garantie dat deze beslissing overeenkomt met zijn belofte om het inkomen van telers te verhogen en de retailinflatie te minimaliseren. Macron zal tijdens de Food Convention op de Rungis Markt in Parijs een overzicht van de eerste resultaten presenteren, waarmee hij telers die klagen over hun krappe marges gerust hoopt te kunnen stellen. (Reuters)

Cyberaanval treft Ierse supermarktreus Musgrave
De recherche doet onderzoek naar een cyberaanval op de populaire Ierse supermarktketen Musgrave. Criminelen hebben getracht toegang te krijgen tot betaalgegevens van klanten. Musgrave laat weten dat de aanval gericht was op de winkels van SuperValu Centra, Daybreak en Mace. (independent.ie

Alibaba investeert €12,7 miljard in overzeese O&O 
China's grootste e-commerce bedrijf, Alibaba Group Holding, investeert €12,7 miljard in de oprichting van overzeese onderzoekscentra. Het vermogende bedrijf wil op deze manier kunnen concurreren met wereldspelers in de e-commerce, logistiek en cloudtechnologie. Alibaba's Damo Academie zal acht onderzoekscentra in China, Israël, de Verenigde Staten, Rusland en Singapore openen. (Reuters)

Tesco's prognoses veranderden in 2014 van het ene op andere moment, blijkt tijdens rechtszaak

In 2014 was Tesco zo'n complex bedrijf geworden dat de interne prognoses voor de Britse kruideniersdivisie van het ene op het andere moment veranderden, hoorde de Londense rechtbank afgelopen dinsdag. Amit Soni, senior accountant bij Tesco, getuigde tijdens het proces tegen de drie voormalige managers van de Britse retailgigant, die worden beschuldigd van valsheid in geschrifte en boekhoudfraude in 2014. Klik hier om verder te lezen op reuters.com. 

7-Eleven wil nieuwe winkels in Singapore openen
Nu het bedrijf zijn samenwerking met Shell heeft beëindigd, zal 7-Eleven tegen volgend jaar 54 van zijn kioskwinkels sluiten. Ter voorbereiding hierop heeft de retailer voor dit jaar de opening van 30 winkels gepland. Volgend jaar zullen er nog eens 50 geopend worden. Momenteel telt het eiland 422 7-Eleven gemakswinkels. (igd.com)

Penny Market opent 7 nieuwe winkels in Ligurië
De Duitse discounter Penny Market zal deze week 7 nieuwe filialen openen in de Italiaanse regio Ligurië. Het bedrijf heeft de winkels van kruideniersketen Dico overgenomen, zo meldt La Stampa. De nieuwe winkels zijn gevestigd in Arcola, Casarza Liguria, Finale, Genoa Pegli, Imperia, Sanremo and Borghetto Santo Spirito. Penny Market heeft aangekondigd dat de voormalige Tuodì-winkels heringericht en aangepast zullen worden volgens het Penny Ambiente 3.0 concept. (esmmagazine.com)

Duitsland: HelloFresh zint op beursgang
Maaltijdboxbezorger HelloFresh, dat eigendom is van Rocket Internet SE, wil in de tweede helft van oktober zijn beursgang aankondigen. Het Duitse bedrijf hoopt zich hierdoor te distantiëren van het IPO-fiasco van maaltijdbezorger Blue Apron Holdings na diens beursintroductie, zo laten ingewijden weten. (Bloomberg)

Lidl breidt uit door €350 miljoen te investeren in Spanje
Vanwege de groeiende concurrentie op de Spaanse markt breidt Lidl zijn aanwezigheid in het land uit, hetgeen onderdeel is van zijn eerder aangekondigde beleid om tot aan het einde van het jaar nog eens 40 extra winkels in Spanje te openen. Het bedrijf heeft meegedeeld €350 miljoen te investeren in het kader van dit beleid, waarmee het 33% meer zal investeren dan in 2015 en vasthoudt aan zijn langetermijn investeringsplannen voor de Spaanse markt. (igd.com)

Cencosud Q2: hogere omzet
In 2017 zag Cencosud de resultaten van Q2 stijgen: 
• Cencosud totale omzet +3.2%
• Supermarktafzet +1.9%
• Argentinië +5.0%
• Chili +3.9%
• Brazilië +1.0%
• Peru -3.0%
• Colombia -3.5%
(Reuters)

VS: Walmart zet dubbel in op kruidenierstak 

Nu de concurrentie op de kruideniersmarkt feller wordt, geeft Walmart niets prijs aan Amazon door zijn klanten 1.000 ophaalpunten voor boodschappen te beloven. De dienst zal vanaf volgend jaar aangeboden worden in 1.000 Amerikaanse Walmart-filialen. Het bedrijf maakte dit dinsdag bekend er aan toe voegend dat kruidenierswaren belangrijk zijn om klanten binnen te halen omdat deze vervolgens ook cosmetica, kleding of andere artikelen kopen. "Als men verse AGF tegen die beste prijzen aan kan bieden, vergezeld van een uitstekende dienstverlening via een ophaalpunt of thuisbezorging, dan kan er goede en langdurige relatie met de klant opgebouwd worden," liet Walmart e-commerce-directeur Marc Lore tijdens de jaarlijkse investeerdersbijeenkomst weten. 

VS: Walmart verwacht dat online-afzet volgend jaar 40% groeit
Dinsdag maakte Walmart de prognose bekend dat de online-afzet op de Amerikaanse markt volgend jaar met 40% zal groeien. Het bedrijf voert de concurrentie met Amazon.com op wat de aandelenkoers van 's werelds grootste fysieke retailer naar het hoogste punt van de laatste twee jaar heeft gestuwd. Walmart heeft eveneens laten weten dat de netto omzet in het boekjaar tot aan januari 2019 met minimaal 3% zal groeien. Daarnaast heeft het bedrijf laten weten de komende twee jaar voor €16,9 miljard aan aandelen terug te kopen. (Reuters)

Canada: Sobeys schrapt tientallen leidinggevende functies 
Sobeys zal tientallen van zijn leidinggevenden in het hele land ontslaan. Deze langverwachte beslissing van de in Nova Scotia gevestigde kruidenier is een poging om zijn kosten te verlagen en de resultaten onder de streep te spekken. "We verwachten dat we in het laatste stadium van onze reorganisatie van nog meer collega's afscheid zullen moeten nemen," liet Jacqlin Corrado van Sobeys op dinsdag weten. (ngnews.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven