Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Inflatie neemt af, maar voedingssector staat nog steeds voor uitdagingen

VK: Ocado's salaris dreigt in gevaar te komen nu het bedrijf baas 14,8 miljoen pond wil bieden
Ocado krijgt kritiek te verduren nu het goedkeuring wil van de aandeelhouders voor een mogelijke bonus ter waarde van £14,8 miljoen voor zijn chief executive, Tim Steiner. Glass Lewis, een invloedrijke adviesgroep voor aandeelhouders, heeft beleggers aangespoord om tegen het beloningsbeleid en het prestatieaandelenplan van het online kruideniersconcern te stemmen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, onder verwijzing naar "flagrante beloningspraktijken".
Bron: theguardian.com

Nederlands:Tommy Tomato haalt €1,9mln op om 50.000+ kinderen groenten te laten eten
Het in Haarlem gevestigde Tommy Tomato, een bedrijf met een missie om kinderen levenslang groenten te laten eten, heeft aangekondigd dat het €1,9 miljoen aan groeifinanciering heeft gekregen van Stichting LifeTree Fund, DOEN Participaties en Social Impact Fund Rotterdam. Bas Turk en Erik van der Plas, oprichters van TommyTomato, zijn beiden vader van drie kinderen. Zij hebben ervaren hoe moeilijk het is om kinderen voldoende groenten te laten eten. Daarom hebben ze in 2020 Tommy Tomato opgericht.
Bron: siliconcanals.com

Portugal: Jerónimo Martins' winst daalt in eerste kwartaal met 31%
De Portugese retailer Jerónimo Martins heeft een groter dan verwachte daling van de nettowinst over het eerste kwartaal gerapporteerd, omdat een klap voor zijn marges door deflatie van de voedselprijzen de hogere afzet bij zijn marktleidende Poolse keten, Biedronka, meer dan compenseerde. Het bedrijf boekte een geconsolideerde nettowinst van €97 mln, een daling van 31% ten opzichte van €140 mln in hetzelfde kwartaal vorig jaar en onder de gemiddelde analistenverwachting van €118,3 mln, volgens LSEG.
Bron: esmmagazine.com

VK: Inflatie neemt af, maar voedingssector staat nog steeds voor uitdagingen
IGD heeft haar nieuwste Economics Viewpoint rapport uitgebracht: Striving for Growth, waarin de uitdagingen worden geschetst waarmee de foodretail wordt geconfronteerd bij het realiseren van groei. Hoewel zowel de inflatie van voedingsmiddelen als die van alle artikelen afneemt, merkt de groep op dat bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie in het VK voor de uitdaging staan om de prijzen laag te houden en tegelijkertijd de volumegroei te stimuleren.
Bron: kamcity.com

Zweden: jaarlijkse algemene vergadering ICA Gruppen 2024
Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van ICA Gruppen is Magnus Moberg gekozen als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Tegelijkertijd werden Göran Blomberg, Anette Wiotti, Katarina Romberg, Fredrik Persson, Jan Amethier, Charlotte Svensson, Per Strömberg en Bengt Kjell herkozen als leden van de raad van bestuur.
Bron: icagruppen.se

Makro Spanje boekt 12% afzetgroei in boekjaar 2022/2023
Groothandel Makro Spanje heeft een jaar-op-jaar omzetgroei van 12% gemeld tot €1,6 miljard in boekjaar 2022/2023. De afzet van eigen merken steeg met bijna een kwart (24%) tot €594mln, goed voor 36% van de totale omzet.
Bron: esmmagazine.com

European Sustainable Food Coalition wil collectieve actie stimuleren
De European Sustainable Food Coalition (ESFC), die is opgericht om de foodretail en de foodservice-sector in staat te stellen een duurzame toekomst te omarmen, heeft zijn eerste online-evenement gehouden met vertegenwoordigers van Migros, Ahold Delhaize, de Europese Commissie, EuroCommerce, FoodDrinkEurope en Wageningen Economic Research.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: