Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe eenvoudige methode om versheid AGF te testen

Het blijft vaak gissen naar de versheid van fruit. Het feit dat er geen eenvoudige methode bestaat om deze te bepalen, leidt tot onnodige verspilling van voedsel. Met de AclaroMeter heeft de Israëlische computerwetenschapper Avi Schwartzer hier nu echter een oplossing voor ontwikkeld.



"Know Your Fruit" is het motto of AclarTech, het bedrijf dat Schwartzer in december 2016 samen met Ruby Boyarski in Ness Ziona oprichtte. Schwartzer bedacht dat deze meter niet alleen bij moestuinbezitters zoals hij zelf aan zou slaan maar ook nuttig zou kunnen zijn voor telers, groothandelaren en retailers. Het prototype van de AclaroMeter werd dan ook met veel enthousiasme door deze sectoren ontvangen. 

Voor de ontwikkeling van het product combineerden Schwartzer en Boyarski twee unieke in Israël ontwikkelde oplossingen: het algoritme van AclarTech en de draagbare moleculaire sensor van Physics' SCiO. SCiO geeft informatie over de interne kwaliteit van het fruit, zoals de Brix en het drogestofgehalte. De AclaroMeter verwerkt deze gegevens en maakt gebruik van de smartphonecamera om de externe kwaliteit te bepalen, zoals kleur en maat, waarna er meteen een 'rijpheidscijfer' op de display verschijnt. "Het is ons doel om de efficiëntie van de voedselketen van veld tot vork te verbeteren, aldus Schwartzer. 

Lees verder op thetower.org
Publicatiedatum: