Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuwe, opkomende kiwiteeltgebieden
Noord-Chinese kiwi's vullen gaten in de markt
"Er is een groot verschil tussen het klimaat in Noord- en Zuid-China. Dit is ook terug te zien in de kiwi oogst. Naast de kiwiproductie uit de vijf grootste productiegebieden in Zuid- en Midden-China komen er sinds een aantal jaar ook steeds grotere volumes kiwi's uit het noorden van China op de markt. De productie neemt jaarlijks toe," legt Zhang Hongshu van Qingdao Feng Heyuan Ecological Agricultural Science and Technology uit.
Kiwi's zover het oog kan kijken
Plantage van Feng Heyuan
"Onze plantages zijn gelegen aan de westkust van Qingdao in Shandong en hebben een oppervlakte van 206 hectare waarvan 150 hectare gewijd zijn aan de kiwiteelt. De meeste kiwi's worden in de volle grond geteeld. We produceren rode, gele en groene rassen die worden verkocht onder de merknaam Demetor via traditionele verkoopkanalen (80%) en online platforms (20%)."
Trossen kiwi's
"Dit jaar is het weer vrij stabiel en hebben we weinig weersextremen meegemaakt. Daarnaast houden we ons productievolume nauwlettend in de gaten zodat onze volumes ongeveer vergelijkbaar zullen zijn met die van het voorgaande jaar. De prijs van biologische kiwi's ligt rond de €1,28 per stuk en is aan weinig schommelingen onderhevig."
Grote kiwi's
"De kiwiteelt in Shandong biedt een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van die in het zuiden van het land. Ten eerste start de oogst hier betrekkelijk laat. Vanwege het klimaat loopt het productieseizoen doorgaans van september tot november, wat twee weken later is dan in het zuiden. Hierdoor zijn wij in staat een gat in de markt te vullen. Daarnaast kent Qingdao een unieke hoogteligging en zeeklimaat die garant staan voor de hoge kwaliteit en kenmerkende smaak van onze kiwi's."
Sappige kiwi's
"Bij de kiwiteelt is het weer van grote invloed, evenals plantenziektes en insectenplagen. Om de kwaliteit van ons fruit te garanderen maken we gebruik van biologische teeltmethoden. We passen alleen natuurlijke meststoffen toe. We werken in onze plantages eveneens met tussenbeplanting om een ecologisch evenwicht te creëren. Om ziektes en plagen te voorkomen, passen we verschillende beschermingsmiddelen toe zoals insectenlampen en -vallen en houden we ganzen en kippen die schadelijke insecten opeten."
Demetor kiwiverpakking
"Momenteel zijn onze gele kiwi's het populairst. De laatste jaren hebben we hard gewerkt zodat we nu zeven verschillende kiwirassen kunnen leveren, waaronder Jinjing (geel), Feng Heyuan One (rood) en Cui Xiang (groen). We hebben een technische afdeling opgericht die voor een nieuwe doorbraak in ons veredelingsprogramma heeft gezorgd. Onze technisch experts bezoeken regelmatig andere kiwiproductiegebieden, in onder meer Nieuw-Zeeland en Italië om zo hun kennis te vergroten. Ik denk dat we in de toekomst de consument nog meer verschillende kiwirassen zullen kunnen laten proeven."
Voor meer informatie:
Zhang Hongshu
Qingdao Feng Heyuan Ecological Agricultural Science and Technology