Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Er zullen dit jaar minder kilo's vroege kersen zijn"

Eerste kersen uit de buitenteelt in Catalonië beschikbaar

De oogst van de kersen in de buitenteelt is een paar dagen geleden van start gegaan in de vroegste gebieden van Catalonië. De pluk is omwille van de daling van de temperaturen uiteindelijk niet zo vroeg begonnen als een maand geleden werd verwacht. De regen van maandag 29 april heeft enige schade veroorzaakt aan enkele vroege rassen, maar al bij al lijkt het mee te vallen.

"Ons seizoen begon op 8 april met de kersen uit de beschermde teelt. Op 28 april hebben we dan de eerste kersen uit de buitenteelt verkocht", vertelt David Manero, teeltpartner van Cerima Cherries.

"We zijn een paar dagen eerder begonnen dan vorig jaar, toen we op 4 mei van start gingen. Het zag er zelfs naar uit dat we nog vroeger uit de startblokken zouden schieten, aangezien het tot twee weken geleden erg warm is geweest voor de tijd van het jaar, maar de plotselinge daling van de temperaturen zorgde ervoor dat dit feestje niet doorging", legt hij uit.

"De regen van gisteren, met 12 à 15 liter per vierkante meter in onze teeltgebieden, heeft een impact op enkele variëteiten die al worden geoogst, zoals Mimba, maar over het algemeen zal het weinig verschil maken voor de totale volumes. We kunnen onze klanten zonder problemen blijven voorzien van kersen", zegt David Manero.

Volgens de teler en handelaar wordt dit jaar een kleinere kersenoogst verwacht. "Er zullen dit jaar behoorlijk minder kilo's vroege kersen zijn. Vanaf de tweede of derde week van mei valt alles dan weer in zijn plooi, zij het met iets kleinere volumes dan vorig seizoen."

"De prijzen zijn van meet af aan goed. We beschikken over een breed scala aan rassen en onze oogst concentreert zich in de maanden mei en juni, wanneer er nog geen groot aanbod van kersen op de Europese markt is", benadrukt David Manero.

Voor meer informatie:
David Manero
Cerima Cherries
Tel: +34 977 418 346 (Spanje)
[email protected]
www.cerimacherries.com

Publicatiedatum: