Bloemkool die geteeld wordt op de berghellingen in Val Venosta is rijk aan vitamine C en antioxidanten. De groente heeft een verfijnde smaak en een knapperige 'bite'. Deze kenmerken zijn vooral in de zomermaanden erg belangrijk omdat er in deze periode doorgaans minder vraag is naar groenten.
FreshPlaza interviewde Reinhard Ladurner, salesmanager bloemkool bij VI.P-Val Venosta. Ladurner liet weten dat de bloemkool deze week op de markt zal komen. De volumes zullen naar verwachting gelijk zijn aan die van het voorgaande seizoen en ongeveer 3.000 ton bedragen. Zomerbloemkool wordt vooral aan groothandelaren en retailers op de binnenlandse markt verkocht.
De bloemkolen worden met bladeren per 8 stuks verkocht in kratten van 40x60. Ze worden verpakt in drie pakstations van coöperaties die tot het Consorzio VI.P-Val Venosta behoren.
"Groenteprijzen wisselen doorgaans sterk omdat zij van verschillende factoren afhangen zoals het weer, de temperatuur en volumes. Voorgaande jaren hebben we bovendien een direct verband gezien tussen de vraag en vakantiestromen. Zo daalt in de zomermaanden in Lombardije de vraag maar neemt deze aan de Adriatische kust juist toe."