Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bloemkoolseizoen beïnvloed door het weer

De Franse nationale bloemkoolproductie van 2016-2017 is stabiel vergeleken met het jaar ervoor. Het beplante areaal daalde dat seizoen met 2% en met 7% vergeleken met het vijfjaarlijkse gemiddelde. Volgens Agreste leden de bloemkolen in juni 2016 onder de slechte weersomstandigheden, wat werd gevolgd door een gebrek aan water en vorst in de herfst- en wintermaanden. De ontwikkeling van de bloemkolen vertraagde.

De prijzen bleven boven het vijfjaarlijks gemiddelde dankzij de seizoensvraag en een gebrek aan volume. Het geoogste volume begon in december terug te komen op de seizoensnorm, en de prijzen daalden tot aan januari, toen door een kleiner aanbod de prijzen veerkrachtig bleven.

De prijzen stopten van februari tot maart met stijgen. Ondanks het feit dat een groot deel van het volume werd ingevroren, was er sprake van een toename van het onverkochte volume (een gevolg van kwaliteitsproblemen) en dus was het aanbod overvloedig. De bloemkool zat in een crisis. In april werd het volume op de markt opzettelijk beperkt en herstelden de prijzen licht. Ze zitten nu bijna op hetzelfde niveau als het vijfjaarlijkse gemiddelde (-4% onder het gemiddelde, in plaats van -47% in maart). 
Publicatiedatum: