Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Europese productie van wilde paddenstoelen net voldoende

De productie van wilde rassen is moeilijk te beheersen, wat leidt tot onzekerheid over het jaarlijkse volume. José Folgado, manager van Hongos de Zamora zegt echter in de afgelopen tien jaar een gemiddelde groei van 15% per jaar te hebben gezien.

Europa is in ieder geval in het algemeen een belangrijke consument van wilde paddenstoelen. Volgens Holgado is de verkoop naar de VS, Canada en Japan onregelmatig. In feite laat de grote vraag vanuit Europa weinig over voor andere markten. Folgado: "We moeten ervoor zorgen dat we verantwoordelijk groeien. We kunnen klanten die we al hebben niet zonder product laten omdat we elders in de wereldmarkten willen openen."

Het hoofddoel van het bedrijf is jaarronde levering aan haar klanten in Frankrijk, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Portugal en Spanje. "We moeten rekening houden met het hoogseizoen, meestal in de herfst op het noordelijk halfrond. Naast de Spaanse en Portugese productie vallen we ook op andere landen terug zoals Polen, Bulgarije, Roemenië of Servië, om levering aan onze klanten te garanderen," vertelt Folgado.

Volgens Folgado wordt er jaarlijks tussen 800 en 1000 ton paddenstoelen geleverd, zowel vers als bevroren. Hiervan is tussen 60 en 65% voor Spaanse consumptie. Omdat het een wild product is met een gecompliceerde logistiek is de prijs hoger dan van de gekweekte tegenhangers. "De gemiddelde prijs is ongeveer 20 euro per kilo, en ondanks het vereiste dure transport is dit het wel waard." 


Voor meer informatie:
José Antonio Folgado
Hongos de Zamora SL
Tel.: +34 980 509 215 

Publicatiedatum: