Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sligro neemt Belgische groothandelaar ISPC over

Sligro Food Group heeft bekendgemaakt Belgische groothandelaar ISPC over te nemen. Er is nog geen overnameprijs genoemd. ISPC is als horecagroothandel actief op de Belgische markt en heeft bezorg- en zelfbedieningsvestingen in Gent en Luik. Het bedrijf beschikt over 250 medewerkers en behaalde in 2016 een omzet van 86 miljoen euro. Sligro Food Group verwacht de overname in de eerste helft van 2017 te hebben afgerond.

Sligro Food Group is een Beursgenoteerd familiebedrijf dat ruim 80 jaar actief is in de Nederlandse markt voor foodservice en foodretail. Sinds begin 2016 is Sligro Food Group door de overname van JAVA Foodservice te Rotselaar eveneens actief op de Belgische markt. Sligro Food Group realiseerde met 11.000 medewerkers in 2016 ruim € 2,8 mld omzet. Sligro Food Group is een bedrijf waar de familietraditie van groot belang is en de familie nog steeds nadrukkelijk actief is in het management. De naam Sligro is een samenvoeging van de oorspronkelijke bedrijfsnaam Slippens Groothandel.

Netwerk in België
Sligro is met 24% marktaandeel marktleider in de Nederlandse foodservicemarkt en bedient daar het midden en hogere segment van de markt met een uitgebreid assortiment van 75.000 artikelen inclusief alle dagvers specialiteiten en food gerelateerde non food. Met de overname van ISPC verwacht Sligro Food Group een sterke basis te hebben voor haar ambitie om in België een netwerk zelfbedienings- en bezorgvestigingen voor horeca en grootverbruik op te zetten. Sligro wil met ISPC de komende jaren graag verder groeien in haar huidige marktsegmenten. Uitbreiding van het vestigingennetwerk naar andere Belgische steden is daar een onderdeel van.

De Sligro-ISPC vestigingen zullen een optimale combinatie worden van de huisstijl van Sligro 3.0 zoals deze op dit moment in Nederland wordt uitgerold en de prachtige kwalitatieve assortimenten en service van ISPC. Ook visgroothandel Océan Marée zal onderdeel uitmaken van de overname. De heer Ivan Sabbe zal tot augustus 2017 leiding geven aan ISPC en in deze periode de zaken zorgvuldig overdragen.

Ivan Sabbe, (CEO ISPC):
"Ik ben zeer opgetogen dat ISPC met zijn uniek assortiment en uitermate hoge klantenservice, die dagdagelijks wordt geleverd door een uitmuntend team van gepassioneerde medewerkers, toetreedt tot een gespecialiseerde groep die van België zijn tweede thuisbasis wil maken. Dit is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC. Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor ons trouw cliënteel nog beter zullen kunnen bedienen. Gezien Sligro nog geen Cash & Carry activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst. Ik hou eraan alle medewerkers en stakeholders te bedanken voor de mooie groei die we de voorbije jaren hebben gerealiseerd en zal dan ook met veel plezier de komende maanden een vloeiende transitie faciliteren."

Bron: ISPC
Publicatiedatum: