Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eten volgens de seizoenen: groenten en fruit van januari

De Duitse website Geo.de toont elke maand op de GEO-seizoenskalender welke groenten- en fruitsoorten momenteel uit eigen land gekocht kunnen worden. In januari domineren opgeslagen producten zoals appelen, aardappelen en wortelen.
 


Wie voor lokale producten in plaats van exotische producten kiest, vermijdt niet alleen maar lange transportafstanden. Gedurende de natuurlijke oogstperiodes van producten uit de volle grond is hun smaak het meest intensief en het gehalte aan voedingsstoffen het hoogst. Wie bovendien op de weekmarkt of direct bij de producent koopt, bespaart bovendien verpakkingsmateriaal en ondersteunt arbeidsplaatsen in de eigen regio.

In januari kan men in Duitsland de volgende producten uit de volle grond eten:
-Boerenkool, Prei, Spruiten

De volgende producten groeien in beschutte teelt en worden in januari geoogst:
-Veldsla, Rucola

In januari zijn er bijzonder veel groenten- en een paar fruitsoorten verkrijgbaar die in opslag meerdere weken zijn nagerijpt en nu geconsumeerd kunnen worden:
-Appelen
-Peren
-Witlof
-Chinese kool
-Aardappelen
-Pompoen
-Wortelen
-Pastinaken; wortelpeterselie
-Prei
-Radijs
-Spruiten
-Rode bieten
-Rodekool
-Schorseneren 
-Selderij: knolselderij
-Spitskool
-Knolrapen
-Wittekool
-Savooiekool
-Uien

 
Publicatiedatum: